H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com



H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro 502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Jenis Film : Drama, Horor
Durasi : 97 menit
Negara Asal : Indonesia
Produser : Raam Punjabi
Sutradara : Rizal Mantovani
Penulis Naskah : Alim Sudio
Produksi : MVP Pictures

Sinopsis:

Filem ‘Kuntilanak’ (2018) mrngisahkan 5 kanak-kanak yang mengembara ke rumah terbengkalai untuk memenangi sebuah pertandingan kembara reality show bagi membuktikan kebenaran adanya Kuntilanak yang suka menculik anak kecil. Petualangan yang mereka fikir akan bawa keseruan justeru menjadi malapetaka saat Kuntilanak, sang makhluk mengerikan yang masuk ke dunia manusia melalui sebuah cermin kuno kini memburu mereka sebagai korban baru.

MY REVIEW

Boleh tahan, mula-mula scene je dah seram sebab baru start terus terkejut sampai ke sudah terkejut. Ada scene kelakar sebab watak kanak-kanak yang penuh kerenah. Rate saya untuk filem ini 3.5 bintang out of 5. Layan.


The situation that someone encounter now is unfair at all. And what makes it more terrible, is when no one could voice it out. Loud. This world is finally sick.
Hi! Entri sebelum ini, saya ada cover tentang pelancaran produk kecantikan, Voqq di entri ini : Voqq, Produk Penjagaan Kulit Guna Ekstrak Tomato Saya juga mengambil peluang untuk menggunakan produk ini selama 3 minggu, dan lihatlah hasil kulit saya.


First of all, kulit saya ada bekas jerawat dan juga banyak blackheads and whiteheads. Bercampur. Apa yang saya buat ialah, memakai produk Voqq seperti biasa 4 kali saya cuci muka setiap 4 - 5 jam saya akan bersihkan wajah. Lepastu saya selalu buang blackheads saya menggunakan blackheads removal tool. Saya tidak memakai foundation atau apa-apa sahaja mekap untuk kulit wajah, saya hanya mekap mata, kening on point dan bibir sahaja.

Terdapat 3 produk: Pembersih muka, Toner dan Krim Anti Penuaan. Jadi 4 kali saya cuci wajah saya dengan menggunakan produk ini. Saya paling suka toner dia, fresh sangat. Itu adalah antara favourite saya.

Sebenarnya kalau korang lihat dengan teliti, blackheads di wajah saya sangat jelas kelihatan juga bekas-bekas jerawat yang masih merah-merah. Di dahi saya pula adalah kerana minyak dan peluh. Memang tak sekata!

Walaupun kulit wajah tidak sembuh sepenuhnya namun saya dapat hasil yang positif. Kulit wajah saya tidak berminyak dan semakin soft. Ini mungkin kerana ekstrak tomato dalam produk yang semulajadi membuatkan rupa saya bertambah mulus gituu.
Saya dah cuba. Jadi korang pun try lah, kalau takut untuk mencuba produk disebabkan risau dengan bahan-bahan kimia yang terdapat dalam produk, try Voqq sebab ianya menggunakan bahan ekstrak semulajadi. Review ini adalah berdasarkan penggunaan ke atas diri sendiri. 
Tips ini mungkin tidak sama seperti dengan tips move on yang lain sebab tips yang diberikan ini adalah khas daripada Lala. Sebelum itu saya nak beritahu tentang previous relationship saya. Saya mempunyai 4 bekas kekasih yang berlainan umur, background dan status. Banyak ke? Oops. Lelaki pertama ketika saya berumur 18 tahun, lebih kepada cinta monyet (couple satu kelas) jadi frust dia agak menonggeng haha. Lelaki kedua adalah first love saya, sebaya dan bertahan selama 4 tahun. Lelaki yang ketiga 5 tahun lebih tua, sudah bekerja dan agak matang sikit pemikiran dia. Lelaki yang keempat 3 tahun lebih tua, sudah saling berjumpa dengan kedua-dua ibubapa hampir rancang untuk berkahwin akhirnya dia curang, for the first time saya dikhianati oleh lelaki sebab bekas kekasih yang lain sangat setia semasa dalam perhubungan. Lelaki yang kelima adalah kekasih saya sekarang, my current relationship and finally baru sahaja jumpa lelaki macam ni. Tujuan saya menceritakan secara ringkas tentang previous relationship saya adalah kerana untuk melayakkan diri bahawa saya boleh menulis entri yang bertajuk: Move On. Saya tidak akan beritahu kenapa previous relationship saya broken sebab saya malas. Saya dah betul-betul move on cuma saya menulis entri move on atas dasar untuk menasihati serta mendapatkan viewer blog yang ramai, eh, suka hati lah.

1) Menangis Seharian

Perkara yang paling mudah untuk dilakukan bila kena tinggal dengan kekasih, menangis selama mana yang korang boleh, menangis selagi mampu menangis. Sampai puas. Saya dulu menangis satu malam, besok pagi elok ceria pergi shopping dengan mak.

"When a girl cries, it's not usually over one thing. It's built up anger and emotions that she's been holding in for too long."

2) Tukar Gaya Rambut

Sumpah tips ini sangat berkesan. Pergi ke salun untuk mendapatkan gaya rambut yang baru, yang sesuai dengan wajah anda. Kalau korang mahir, potong je sendiri kalau mahir sahaja ya. Bertudung? Tak kisah, selagi tak botak.

"When a woman cuts her hair -- she’s cutting off SO MUCH MORE: She’s cutting herself off from the societal standard of beauty. She’s cutting out a toxic relationship."

3) New Plan

Kekasih korang dah tinggalkan korang, korang tengah buat apa tu? Think. Fikir apa yang harus korang lakukan selepas ini. Pergi beli buku catatan / diari. Tulis apa yang korang nak buat. Fresh start. Start a new plan. Fikir target korang, apa yang korang nak buat selepas ini.

4) Sibukkan Diri

Pada yang belum bekerja, masih belajar. Susah sikit kalau korang nak fokus study tu memang akan menonggeng punya, jadi apa yang perlu korang lakukan ialah keluar bersama rakan-rakan korang, pergi vacation pergi membeli-belah pergi bercuti. Tiada duit? pergi jelah lepak kat kedai mamak atau beriadah kat memana taman. Bagi yang bekerja, yeah baguslah sebab kerja dah la stress, nak kena melayan stress kerja lagi satu hal jadi kira stress putus cinta ni tak mampu kalahkan stress kerjalah. Yeke? 

Kalau saya, saya bekerja lagi bertambah fokus. Sebab bila saya start kerja, makan pun lupa. Jam pun tak tengok. Itu sayalah. Bidang pekerjaan saya ialah bidang media, kerja dalam stesen tv so korang pun faham-faham jelah betapa sibuknya seorang petugas media yang kerjanya tak tentu masa.


INGAT, jangan termenung! Kalau termenung, mesti mengalir air mata punya. Jangan dengar lagu-lagu heartbroken, sad songs or whatever. Nak dengar lagu, dengar lagu kpop. Sebab tak faham bahasa. Not bad apa lagu kpop hahaha. So, goodluck to all heartbroken songs. Lek, korang baru kena tinggal dengan kekasih, bukan kena tinggal dengan suami. Putus relationship tidak sama dengan cerai tau. Move on. Semuanya bergantung pada mindset masing-masing. Kalau dalam minda set yang kekasih korang akan datang semula, korang takkan move on punya. Just chill je, be cool be strong. 
Guardian baru sahaja melancarkan Gentle Cleanser dan Gentle Lotion yang sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit kering dan sensitif.

Terbukti secara klinikal dan dermatologi yang dirumus khas untuk menawarkan penyelesaian kulit sensitif. Derma365 Gentle Cleanser dan Gentle Lotion adalah pH-seimbang dan hypoalergenik, untuk melegakan kulit dan melindungi kulit dari persekitaran luaran yang sukar. 

Untuk hasil yang terbaik, pengguna dinasihatkan mandi menggunakan air suam dengan derma365 Gentle Cleanser, diikuti dengan penggunaan derma365 Gentle Lotion untuk melembapkan kulit.
Semua produk derma365 dirumus agar lembut pada kulit dan diformulasi bebas daripada sabun, pewarna, wangian, MIT, paraben, lanolin, bahan-bahan yang berasal dari haiwan, minyak mineral, SLS dan SLES.

Malaysia bakal menjadi tuan rumah untuk Majlis Penyampaian Anugerah Tahunan TPS 2018 bagi jurugambar perjalanan dunia yang terbaik buat kali ke-4.


Majlis Penyampaian ini dianjurkan oleh pengasas Travel Photography Society, Ahsan Qureshi, yang diketuai oleh Datin Rubab Fatima, selaku ketua pegawai eksekutif Travel Photographer Sdn Bhd.

Antara gambar-gambar Travel Photography


Jangan lupa untuk datang ke Pameran ini bertempat di Publika sehingga hari Ahad ini!
Untuk maklumat lanjut mengenai majlis ini, anda boleh melayari :
laman sesawang ​: ​www.travelphotographersociety.com
facebook ​​: ​https://www.facebook.com/travelphotographersociety/
Instagram ​​:​Datin Rubab Fatima.


Travel Photography (Fotografi Perjalanan) merupakan gambaran perjalanan seseorang yang dapat menangkap momen yang membentuk perasaan masa dan tempat, menggambarkan tanah, rakyat, atau budaya dalam keadaan semula jadi yang tidak mempunyai batasan geografi.

LELAKI dan kecantikan adalah perkara yang kedengaran kurang maskulin. Bukan apa, kebanyakan lelaki kurang memberi penekanan terhadap perihal penjagaan peribadi terutama apabila melibatkan penggunaan pencuci muka, krim wajah, losen, serum, toner dan sebagainya. Menyedari hakikat ini, Dato' Megat Sallehudin bin Megat Ibrahim berusia 38 tahun, memulakan langkah penjagaan wajah.

Saya mengambil peluang untuk bertanya, mengapa Dato' Megat Sallehudin mahu menjaga kulit wajah? Rupanya seiring bergaya, beliau mahu tampil lebih yakin ketika berinteraksi dengan orang ramai. Kerjaya seorang usahawan muda berjaya seperti beliau kekang dengan masa namun beliau tidak lupa untuk menjaga kulit wajah, lihatlah gambar-gambar beliau yang sangat segak dan bergaya walaupun beliau adalah seorang bapa yang mempunyai 4 orang anak. Terkejut kan? Seorang ahli perniagaan yang mempunyai ramai pekerja dibawahnya, seorang bapa dan seorang suami bukan mudah untuk beliau membahagikan masanya dengan kerjaya, famili dan peribadi.

Mahu Tampil Muda

"Saya kerap berjumpa dengan orang oleh itu saya mahu mereka menyenangi ketika berinteraksi dengan saya.

Saya menjaga kecantikan wajah sejak tahun 2016, dulu saya hanya memakai pencuci muka, sejak keluaran Voqq, saya telah memakai complete set produk skincare ini kerana peningkatan usia. Voqq ialah anti-ageing skincare, jadi ia sesuai dengan motif saya untuk menjaga kulit wajah dan tampil muda."


Untuk pengetahuan anda, Dato' Megat Sallehudin hanya menjaga kulit wajahnya sahaja, beliau berkata tidak perlu pergi ke pusat-pusat kecantikan dan spa sebagainya yang hanya membuang duit. Cukup dengan menjaga kesihatan seperti bersenam pada setiap minggu untuk mengeluarkan peluh dan menjaga kulit wajah dengan menggunakan produk kecantikan yang bersesuaian dan selamat.


Voqq Adalah Produk Kecantikan Yang Terbaik dan Selamat

Menjaga kulit wajah untuk lelaki sama penting sebagaimana perempuan memelihara kulit mereka. Hari ini pelbagai jenama tampil dengan himpunan khusus buat lelaki. Tidak hanya produk asas, rangkaian ini juga dipanjangkan dengan pengenalan produk penjagaan khusus buat mata, anti penuaan dan pencerahan.

"Lelaki perlu menjaga penampilan tambahan pula persekitaran luar seperti habuk dan debu membuatkan kulit wajah kusam, oleh itu Voqq adalah pilihan yang terbaik kerana produk skincare ini dihasilkan berasaskan buah tomato yang kaya dengan sumber lycopene, yang membantu kondisi kulit untuk kekal muda dan anjal."

Baca artikel mengenai Voqq selanjutnya di sini.

Barangkali produk kecantikan tidak begitu penting dalam senarai keutamaan lelaki tetapi itu tidak bermakna golongan lelaki boleh mengabaikan terus urusan penjagaan kecantikan. Saya tahu betapa malasnya seorang lelaki untuk melapangkan waktu atau melaburkan wang ringgit memilih dan membeli variasi produk kecantikan. Namun dengan adanya Voqq, sebuah jenama penjagaan kulit berasaskan tomato, langkah penjagaan kulit menjadi mudah dan kesannya memuaskan! Tambahan pula, isteri beliau, pemilik spa dan salon DS Pesona Beauty, Datin Nur Samsidar Mohd. Zain telah menghasilkan produk penjagaan kulit di bawah jenama Voqq yang mula dipasarkan sejak tahun 2016. Dengan yakin, beliau sendiri memakai produk jenama kecantikan oleh isterinya.


Upcoming next : Tekstur Kulit Wajah Saya Setelah Sebulan Memakai Voqq.