H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Just receive a bouquet of roses on my desk at the office. It gave me a huge surprise especially when roses are my favourite flowers. Beautiful bouquets to choose from, arrived promptly and I liked the stunning this bouquet look!

The flowers were really fresh and lasted for over a week! I would definitely use again and thoroughly recommend to others. With Bloom2u, you can send the bouquet to whomever you want, also it comes with message card which the note is printed not by handwritten. The flowers delivered on time and in excellent condition. Just ask them when you want to deliver the flowers.
Go get your flowers at www.bloom2u.com

"Flowers are a great gift and they smell really good."
Hoopoe, skincare and beyond! Untuk pengetahuan anda, produk kecantikan ini ialah buatan Malaysia, natural dan selamat digunakan tidak mengandungi kimia yang berbahaya seperti alkohol dan paraben. Setanding produk antarabangsa tau. Bukan sahaja kandungan natural yang terkandung dalam produk ini malah packaging produk ni pun nampak eksklusif bukan packaging biasa-biasa tu. Besides, the product is quite expensive but it is worth to buy because of their high quality.

Jadi dalam entri kali ini saya akan review 3 produk Hoopoe iaitu masker, pelembap dan bb cream. Seperti sedia maklum, ketiga-tiga produk ini sesuai bagi wajah jenis kering macam saya.


CALMING MASK

Setiap hari Ahad, rutin saya ialah memakai masker. Jadi saya memilih Hoopoe Calming Mask untuk merawat wajah saya setiap minggu. Calming mask ini terus letak je kat muka dengan mudah tak perlu sapu. Selepas mencuci muka pakai facial mask selama 15 minit sampai kering. Gambar di bawah adalah wajah saya selepas memakai calming mask hoopoe, rasa fresh sangat.

Personal Review:

Kulit saya jenis tak cukup air dan sensitif, tapi bila pakai mask ini, tak ada pulak keradangan atau kemerahan, so memang selamat untuk digunakan. Kulit wajah jadi lembut dan gebu je.

Price : RM20 per sheet



PAMPERING MOISTURIZER

Selepas memakai Hoopoe Calming Mask dan bersihkan lebihan air mask kat muka, saya pakai pula Hoopoe Pampering Moisturizer. Mempunyai bahan kandungan seperti


Personal Review:

Kelembapan dua kali bila pakai facial mask dengan pelembap muka ni. Saya suka texture dia cair tapi mudah serap. Satu pam je untuk seluruh muka. Botol dia jenis yang picit so bersihlah sebab tak perlu calit-calit dengan jari sebab sesetengah produk pelembap dibuat dalam bekas, Hoopoe pulak jenis botol picit je, sekali picit memang jimat.

Price : RM120


BB CREAM

Sebelum saya apply mekap, saya gunakan Hoopoe BB Cream bagi kulit nampak sekata. BB Cream ni macam biasalah untuk melindungi kulit wajah kita dari debu dan sinaran matahari, juga saya gunakan sebelum saya nak apply foundation. Kekadang tu bila saya terlewat nak pergi kerja, saya bukak sepeket dan sapu rata pada muka lepastu tak perlu dah pakai foundation, saya alaskan juga dengan compact powder supaya muka tak berkilat sangat.

Price : RM160

Cara Pembelian

Anda boleh hubungi talian atau whatsapp nombor ini: 0162769406
Facebook : Hoopoe Luxuriate Care
Instagram : hoopoe.360
Warisan Bumi Nusantara bakal menganjurkan program "Akustika Kenali Diri" tidak lama lagi buat kali yang ke2. Apa yang menarik tentang program ini ialah majlis ini merupakan program yang berunsurkan keagamaan menampilkan muzik halus dari pemuzik profesional, diikuti dengan bacaan puisi dan penerangan oleh Ustaz Fairus Shah Badli. Pengacara majlis ini adalah YM Datuk Seri Paduka Diraja Ramle Mat Daly dan Ustaz Fairus Shah Badli yang merupakan pakar dalam berceramah mengenai diri dan personaliti.

Objektif utama ialah untuk belajar mengenali diri, serta memupuk dan menanam rasa cinta kepada Allah dan Rasulullah SAW.

Ceramah Diiringi Muzik

Biasanya kita dengar majlis keagamaan ialah ceramah-ceramah yang disampaikan oleh ustaz-ustaz mahupun para ulama', tetapi kelainannya dalam program ini ialah pengisian yang disampaikan melalui persembahan. Macam mana? persembahan akan dilakukan oleh pemuzik kemudian pencerahan daripada persembahan tersebut akan diterangkan oleh ustaz.


Semasa temuramah, penganjur program ada mengatakan bahawa persembahan adalah dari ilham sendiri, penyampaian alunan muzik yang indah akan dapat membuka hati para pendengar serta menyentuh jiwa.

Terbuka Kepada Seluruh Masyarakat

Program ini semestinya terbuka kepada semua masyarakat dan percuma untuk belia hingga dewasa. Ikhlaskan hati untuk hadir ke majlis keagamaan seperti ini in shaa Allah banyak pengisian yang anda semua akan dapat. Lokasi majlis akan bertempat di Padang Ukay Perdana akan diadakan pada waktu malam.

Jom hadir beramai-ramai ke program yang unik dan istimewa ini di Ukay Perdana tidak lama lagi.


I currently used Warisan Bonda Feminine Wash for my Miss V, once a day. I like how the scent and the soft white texture. This is kinda censored posting but yah I wanna talk about it as this is the only feminine wash I used in my daily life. It gives freshness to my Miss V. These are the details.

Pembersih Wanita Warisan Bonda

  • Mencegah kegatalan di bahagian sel-sel kulit yg sensetif
  • Merapatkan dan mewangikan
  • Merawat keputihan
  • Sangat sesuai untuk kulit yg sensitif
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi seperti abstrak Aloe Vera, Manjakani, Pudina, Serapat, Tea tree oil, Virgin coconut oil dan Garam bukit
  • Sangat bersih dan selesa serta mengharumkan
  • Produk muslim

Harga

Semenanjung: RM18
Sabah/Sarawak: RM20

Cara Pembelian

You may whatsapp this number at 0139597621 (Sham souvenir store)
Untuk niaga/borong 25 botol - RM10 sebotol


Well I like to use muslim product sebab saya rasa kebersihan ia terjamin, saya pulak jenis tak pakai pembersih wanita yang mengandungi kimia jadi saya pilih yang diperbuat daripada bahan semulajadi je. After 2 weeks using this feminine wash, I don't feel any hesitation to get very active as you know my career life in media production, I don't feel itchy anymore and no more keputihan. Thanks to this product, Warisan Bonda.
Dah lama tak menulis blog about personal sebab saya sekarang dah bekerja. Saya bekerja sebagai Penolong Penerbit di Bernama News Channel (BNC). Dulu nama dia Bernama TV tapi sekarang dah rebrand nama jadi Bernama News Channel. Nanti saya akan tulis pula bidang kerja saya dekat sini, saya handle program harian disini.

Kan sebelum ni saya hanya seorang budak praktikal di Bernama, waktu tu saya memang all out kerja teruk-teruk sebab saya mahukan pengalaman yang berkualiti. Bukan setakat memenuhi kredit di unversiti sahaja. Apa yang saya buat ialah perform sehabis yang mungkin sehinggalah orang mengenali saya.

Alhamdulillah selepas tamat intern 20 Januari 2017 yang lalu, saya dapat tawaran bekerja sebagai assistant producer, saya langsung taktahu kerja apa benda tiada pengalaman tapi terima jelah tawaran daripada boss BNC pulak tu takkan nak tolak lagipun kerja susah nak dapat sekarang.

Unfortunately, pejabat BHEP universiti (UPM) call, rupa-rupanya saya tak cukup kredit! Saya terlepas satu sahaja subjek; 1 subjek = 3 kredit masih tak cukup. Dengan berat hati, saya pun habiskan belajar ambil 1 subjek elektif (nasib baik senang) habiskan semester yang terakhir, starting semester bulan Februari. Bulan April pulak saya dah masuk kerja selepas interview bulan Mac lalu. So, saya bekerja sambil belajar. Saya tamat belajar bulan Jun 2017. Fuhh suffer jugak bekerja sambil belajar ulang alik pergi UPM Serdang selama 2 bulan hahaha dengan assignment dan final exam lagi but I did it. Okay semuanya dah berlalu, sekarang masih menunggu graduasi bulan November 2017.


Tahu tak perkara yang paling buat saya bangga ialah dapat tawaran kerja semasa masih berstatus pelajar. Ibarat batu loncatan gitu. Maknanya saya tak sempat menganggur lah alhamdulillah hasil usaha keras semasa praktikal tidak sia-sia. Walaupun kerja dah bagus, tapi kerja saya ni agak susah dan sibuk sentiasa. Bila orang tanya saya bila saya free dan bila saya bercuti, saya tak dapat nak jawab soalan itu. Tapi saya sukakan kerja saya hashtag i love my job. Jiwa saya memang dalam bidang media, saya taktahu nak kerja apa selain media. Gladly I still can finish my work. Di Bernama, inilah tempat saya bekerja dan belajar, saya suka dengan environment disini dan officemate saya semua best. Boss saya pun baik orangnya. Wish me luck guys. Sekian sahaja cerita mengenai diri saya sendiri. Kerjaya.

I am so excited bila dapat pakai lens dari Bausch + Lomb. Kalau macam Lala sendiri suka Dolly and Sweety Look so contact lens ni memang sesuai untuk Lala sebab dia mempunyai corak permata unik. Selain itu, Lacelle Diamond Daily dan Lacelle Jewel adalah pilihan yang sangat tepat untuk memakai kanta lekap bagi fashionista.


Rekabentuk: Lens ini sangat nipis memang comfortable saya rasa macam tak pakai apa-apa tau, ketebalan dia cuma 0.078mm dan kandungan air 38%. Ok kalau korang nak tahu semakin kurang kandungan air semakin selesa! Perhatian ya semua ramai yang salah anggap benda ni.


Ada nampak tak kotak pink dan biru? Yang kotak warna pink tu ialah Lacelle Jewel saya dapat warna hitam, dia ada 7 warna. Kalau Lacelle Diamond Daily pulak saya dapat warna biru. Ada 3 warna, pakai harian punya. Dalam satu kotak ada 10 pasang lens. Saya akan pakai masa saya pergi event seharian. Saya tak perlu susah payah bersihkan ke apa, pakai buang je.

Harga:
1) Lacelle Jewel: RM68 sekotak untuk 2 keping
2) Lacelle Diamond Daily: RM42 sekotak untuk 10 keping / RM110 sekotak untuk 30 keping
Hi guys!! Finally back with another review. This review is sponsored in any way, Todays review is the G9 Skin Korea Review, have you heard about it? Well I guess neither I am.


When I unpacked the parcel, I was amazed that the packaging of the skincare is super adorable! I feel like I don't want to use it at all because it's too cute. However, I have to do the review as per requested.

Now, onto the review!

I received 3 products in one packaging, 1) G9 Skin White in Milk Whipping Foam 120ml, 2) G9 Skin Milk Toner 30ml and 3) G9 Skin White in Whipping Cream 50g. 

I already washed my hand by using the whipping foam, my skin doesn't feel dry after cleansing so move on to use the milk toner and then whipping cream. The toner is super runny and the cream is concentrated white foam but soft to apply. The formulation rich with Hyaluronic acid which provides the long lasting moisturize effect, skin full with hydration and natural glowing. For the toner, there is no chemical preservatives like paraben and phenoxyethanol. It easily absord into the skin and helps to balance the skin pH and oil.

I guess what makes my hand smooth is the toner and what makes my hand lighten is the whipping cream. Instant toned up. So yeah, bye dull skin!

The Brand Story

G9 Skin from Korea, special formulated with anti-city pollution skincare concept, excludes various skin trouble factors and adds  effective ingredients for healthy skin.

Benefits

Guard 9 : Protect your skin from 9 harmful factors which caused from city life
Good 9 : 9 ingredients to purify and protect your tired skin.
Guide 9 : Have a healthy and beautiful skin after along with these optimized 9 effective guides for your skin trouble.

How to get

Facebook : G9skinMY
Instagram : @g9skin_malaysia