Posts

Showing posts from 2009

Goodbye 2009

Image
Mlm ney mlm terakhir aku post blog .. hee , daa na masux 2010 laa .. haha .. ak makin membesar .. dax masux form 4 .. Perhh .. pelajaran makin susah meyh .. thun dpn na SPM .. lpas SPM , khawin ! haha .. of cuz ta laa .. masux University dulu .. hehe ,, my dream .. ( silly ) .

Azam akuh tahun depan ? hum ..na jady budaa jahat ! haha .. na study betul2 n get ready for SPM .. form 4 mmg laa ta dew exam ,, boley enjoy but form 4 laa penting .. nty an ta bole cover bile da naex form 5 .. azam aku na jady tuutttttt .. haha .. style sume daa tukar ..  =D

Pkul 1 pagy ak ngn adex ak brpakat na bakar diary 2009 .. ak na forget sume kesalahan yg tlh kuh laku kn .. skrg daa taubat! ta nax lary skoo lagy [ insyaAllah ] tapy best apew pnjat pagar .. tinggi aw pagar tuh .. bawah tuh pulax da la bukit .. jatuh naseb arr .. but aku pro ..lompat jerr then menggelongsor turun bawah ..

Ta dpat tgx bunge api lah mlm ney !!

Straight A PMR

Image
Pagy2 lagy ak bgun .. bersiap nax pegi skoo ngn kwn2 .. Ak da menggelabah .. Ak mimpi ak dpt 4 A .
Time kat skoo ak dudux sorang2 tunggu bapax ak .. Dlm pukul 11:05 am , result keluar ..
Ak org ke3 ambex result dlm class ak .. Cikgu Zarina da keluar kan slip peperiksaan name Nurul Adilla Binti Abd Rahim . Ak pegang dgn tgn yg menggigil .. Ak ta boley tgx slip tuh .. Aku pun tnye cikgu .. "Cikgu .. sye dpt berape A ?" Cigku Zarina snyum .. "8 A"

Huh ?? Wat ?? Ak dpt 8 A ? ak berlari pegi kat bapax ak .. ak menangis teresax2 .. ak brdiri smbil menangis then bapax ak dtg .. "Brpe A ???" ak jwb .. "La dpt 8 A .." bapax ak menangis kat situ gax .. huhu .. ngn rmbut ak messy time tuh .. ak cover mukew ak ngn rmbut .. ta na bagy org nmpax . Ak dpt 5 subjects cemerlang .. Alhamdulillah .. science ak cemerlang .. ak pun terus balex uma ..

sejux matew memandang ..

My room , my heaven

Image
Yeah ..tis is my room .. my pinky room ..my sweety room ..my secret room .. hahax .. =D . Tmpat segale ak menyoroxkn diry .. huhu .. adex ak ckp ,, "eei ..ta abes2 pink .."
Iny tempat study akuh ..tapy selalu nyew ak blajar kat atas katil ..hehe ..
P/S : Nty na cat warne P.I.N.K

How to be beautiful without make up

Image
Shower and wash yourself daily ..Moisturize your skin . You can apply lotion during the mornings and before you go to bed at night. Take good care of your facial skin. Don't freak out over acne, everybody gets pimples and it's perfectly normal ..Use clear chap-stick ..Wear appropriate modest clothing . Wear clothing that suits your skin tone .Keep your nails trim and clean ..Let your hair dry ..Keep your hair natural ..Eat properly .. Having good nutrition keeps your body and mind in good shape .Go to a hairdresser/stylist and ask for the best hair style for you.

How to look like a doll

Image
"Cleanse" your spirit - Do things that make you happy. Try some girly activities, even if it isn't your thing. Have a spa day with some friends, paint your nails, do something new with your hair.Clean out your wardrobe!Invest in some clothes - pastel shirts and skinny jeans, gypsy skirts and plenty of flats and heels.Try out some makeup.Wear you hair with curls or wear your hair straight with a cute headband.Have a signature jewelry piece. Always wear it.Have a beautiful smile. Spend some time in front of the mirror and practice.
Here is the video how to make up like a doll



Tips
Don't change yourself too much! Just be sweet and lovely.Wear cute jewelry.Buy flats from Anthropologie.Basically, be nice!

Lawatan ke Karangkraf, Shah Alam.

Image
12 November 2009 1 . Ade 2 lawatan kat Shah Alam ..First skali pegi Kumpulan Karangkraf dulu .. Perghh ,, aku mmg da lame na gi karangkraf .. Akhirnyew dapat gax ..
Gmbar kenangan beramai2 .. Niy kat kafe karangkraf .. makan2 lorh ..

Niy jelah aku dpt beli kat karangkraf ..Novel bertajuk , Teratak Kenari .. Kwn2 ak sume beli novel2 cinta .. Ta main la novel cintan cintun ney .. Bkn apew , seumur idup ak , ak ta pernah bace novel cinte .. Kalw aku bace , naye woo ..Jatuh saham ak ..Dyorang mesty ejex ak .. "Fuyoo ..Lala bace novel , cam ta caye !"
2. Second ..Sebelum melawat kat Kilang Roti Hi5 ..Kitorang lunch kat SK Hicom ,Shah Alam .. Hehe .. snap pic dulu kat skola tuh .. (p/s : posing bodo2 ..)
3. Hah ..ni da smpai kat Kilang Roti Hi5 ..Mcm pegi Mesir dow ..
Danial ..bestie lorh ..dy pun nax posing gax dgn glasses nyew .. Adam n Danial .. Dyorang neh main2 doh pulax ..Doh dy lembut dow .. Haa ..iny yang aku dapat dari kilang roti tuh ..hehe ..sedap woo ..

Which fashion do you like ?

Image
Uh ..love dress ..? <3

Gothic style .. my sister love this style

So cute ..sweet and lovely

Untx girls yg byx duit ..iny style yg paling vogue

You rock babe ..!

Wanna have a different ..? niy la style pelix tapy unix ..

Yes ..! i love this style ..my own style

Emo style ..? ouh ..good ..not bad

About the name of Lala

Image
Nickname Lala sebenarnye di ambil dari Adilla ,dan di double kan menjady Lala ..Aku tulis pasal neh sbb da bosan dgn soalan org di sekeliling .. Adew yang suke , adew yg ta suke .. Ta suke ..? go to hell lah .. peduli apew akuh ..Yup ,, mmg seafood favourite aku ,, lebih2 lagy lala ..Name Lala sebenarnyew mama aku yg buat ..dari kecil lagy dy panggil aku lala sampai la aku besar .. Tuh name manjew .. Keistimewaan "Lala" ialah :-
Senang nax sebut ..Senang nax ingat ..Senang nax ejex ..Boley di buat lagu ..Kalaw kat skola sebut jew "lala" , aku lah tuh ..

Yezz magazine

Image

Yezz! lover

Image
Hey .. Prcaye ta aku peminat majalah Yezz! .. dari edisi pengenalan - bulan iny .. Aku tergile2 kan majalah ney ..haha .. xD . bile aku ta lmbat beli majalah ney , aku mesty rase gelisah n ta tentu arah ,.. Tp ,syukur la aku ta prnah trlepas pn majalah ney setiap bulan ..

Happy Birthday Lala

Image
Today is my birthday .. Happy birthday to me ..! Hehe .. Actually ,, aku ta berape happy semue nye sbb Bf aku tuh .. Dy dah menipu aku .. Dy tuh ta akn faham aku buat selame nyew .. Hary iny ary yg terux semase mnymbut birthday .. Alhamdulillah .. birthday aku bulan puase .. Moge2 murah rezeki tuh .. Birthday aku .. aku nax shopping byx2 .. Ak mow beli barang2 yg ak impikan .. Harap2 dapat .. Mlm niy mama ngn ayah bawax gi mkn restoran yg mewah .. Mkanan nyew mahal dan sedap2 .. Jgn jelouse ya ..Yg penting skali , aku nax mkn chocolate cake dan caramel .. My favourite lorh .. Ary niy ak nax jadi puteri yg happy .. Saiyamow mkncakechocolatedanstrawberryiny ...

Cantik dan Seksi Ala Supermodel [Yezz!]

Image
1. Kulit Lembut bersinar
Try!
Sapukan baby oil ke kulit tubuh.

2. Rambut menawan
Try! Angkat tinggi rambut lalu ikat ke belakang, leher akan semakin kelihatan jinjang dan seksi gitu.

3. Bibir seksi
Try! Sapukan lipstik merah terang untuk majlis malam.

4. Mata ekspresif
Try!
Pakailah bulu mata palsu - dijamin 'howt' dan semakin seksi.

5. Kening cantik
Try!
Gunakan maskara setengah kering, dan sapukan pada bulu kening.

6. Bentuk tubuh Ideal
Try! Buat sit-up 100 kali sehari. Badan akan menjadi lebih ramping dan postur tubuh ketika you all berjalan juga semakin baik.

7. Pengilat kuku
Try! Sapukan pengilat kuku berwarna merah atau pink pada kuku tangan dan kaki - bukan setakat kuku nampak semakin seksi, tetapi membuatkan kulit you all pun kelihatan semakin cerah.

8. Kaki seksi
Try! Pilih kasut bertumit dengan fesyen bertali atau dengan hujungnya yg runcing, kaki akan kelihatan semakin cantik.

9. Aksesori yang sweet
Try!
Pakai ikat pinggang ukuran sedang atau besar tepat di pinggang - Lekuk you all…

Membeli Cara Stylist [Yezz!]

Image
Do's - Jika you all terjumpa sesuatu barangan yang menarik jangan terus membelinya tanpa mencuba terlebih dahulu. Cuba dengan teliti sesuatu barangan yang ingin you all beli itu. - Periksa kualiti materialnya terlebih dahulu. Periksa sama ada zip atau butangnya benar-benar kukuh. Jika ada masalah, jangan ragu-ragu untuk meminta jurujual mencari pengganti yang lebih baik. Don'ts - Elak membeli barang kerana ada jualan murah atau harganya murah. You all perlu benar-benar menyukainya jika ingin membeli sesuatu produk itu. - Elak membeli barang yang trendy sewaktu 'end of season sale'. Ini adalah kerana barangan tersebut akan menjadi tidak trendy lagi selepas musim itu.

Trik Glamour Ala Selebriti [Yezz!]

Image
Pakai cermin mata besar.Pakai kasut tumit tinggi.Pakai cincin besar.Kerap menukar gaya rambut.Berpakaian sesuai mengikut tubuh badan dan selesa.Beri tandatangan kepada kawan-kawan.Ilhamkan pose tersendiri.Ilhamkan ungkapan tersendiri.Sentiasa sibuk berbual di handphone.Masukkan video bersama rakan-rakan di dalam youtube.Berpenampilan bling-bling.Buat satu konsert kecil-kecilan di rumah dan ajak kawan-kawan.Minta rakan-rakan bertubuh sasa untuk mengawal ala bodyguard.Selalu bawa cawan starbucks ke mana-mana.Jangan kedekut senyuman.Pakai solekan yang dramatis di bahagian mata.Sapukan glitter di badan.Sewaktu membeli-belah, peganglah paper bag yang besar-besar.Rajin menyumbang jika ada acara sosial.Jangan malas untuk mengikuti kelas fitness.

Trend Solekan, Glamour + Elegance

Image
Solekan Mata Untuk solekan mata, gaya smoky eyes masih lagi mendapat tempat untuk menampilkan solekan yang dramatik. Gaya solekan ini paling sesuai diaplikasikan untuk majlis di malam hari. Bagi you all yang berkulit gelap atau hitam manis, pilihlah pembayang mata berwarna coklat tua atau coklat kehijauan supaya kelihatan fresh. Lipstik Selalu menggunakan lipstik berwarna merah. Selain glamor, lipstik warna ini juga boleh meniggalkan kesan sensual. Jika you all ingin mencubanya, pastikan solekan mata you all bergaya natural. Kening Trend bulu kening nipis melengkung tinggi memang sudah lama ditinggalkan. Jadi, biarkan bulu-bulu kening you all tuh tumbuh natural kerana kening yang hitam dan tebal, akan kembali 'in'. Gunakan celak berwarna gelap untuk membuat garisan kening, baurkan nipis-nipis dengan berus agar bulu kening tersebut kelihatan tebal dan natural.

How To Be Photogenic

Image
Wear clothes with colors that suit you.Pick the right clothes.Hide your blemishes.Determine your best angle. Get rid of a double chin. Stick your neck out. Relax. Think happy thoughts. Smile with your eyes. Maintain your posture. . Get a better photographer. Edit or enhance photos. Fake it till you make it. Keep the shine down. Relax your lip(mouth) region Keep your face in equilibrium