H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Blog-walking just now. This post really attracted me. Interesting. I read and laugh. Haha. Yup, its true about guys. All the points that i highlight are the points that i hate about guys. Got it?
1. Lelaki yang tak boleh bagi komitmen. Katanya rilek dan belum puas enjoy. Ini ke calon nak buat suami? Say sorry and goodbye la..

2. Perempuan paling benci bila lelaki tu tak berdikari dan suka mengeluh. Asyik nak mengeluh je. Asyik nak harap semua orang buatkan. Ingat ada babu nak layan? Ko ingat tenaga org ni free ke? Ada kaki, ada tgn, buat la sendiri.

3. Style lelaki manja dan mengada-ngada. Euww.. geli betul la. Harap muka je handsome tapi rupanya tidur pun still bawah ketiak mak.. ish.. awek pon tak ingin laki anak mak ni.. orang laen pon ada mak gak.. tapi tak la over macam kau.

4. Lelaki ego buat perempuan menyampah je. Meluat tau tak? Ko ingat ko macho sangat ke? Ego tak bertempat. Blah la..

5. Asyik dia je betul. Semua dia nak menang je. Da la tak nak mengaku kesalahan sendiri. Pastu pepandai je tuding salah tu pada orang lain. Dasar jantan tak guna.

6. Lelaki ni pendendam. kalau da break. Tak payah la nak meroyan.. memang ko gila talak ke? Sampai nak ugut-ugut plak? Bodoh ke ape? Sape nak org meroyan mcm ko.

7. Rambut cacak budget mcm david beckham ke? Jgn perasan la. Jgn nak budget hensem sgt la.. style konon! Bila keluar bukan main hensem. Bukan main bersih lg. Tapi part rumah, pehh..mcm tongkang pecah. Mcm kapal nak karam. Pengotor plak tuh.. bakal mentua confirm reject.

8. Seluar londeh-londeh. Nak tayang bontot pe? Ke nak tayang ‘adik’ kau? Dasar jantan gila seks. Tak cukup duit ey nak beli seluar yang sempurna cket? <---- this is my fren.

9. Menyampah betul lelaki kedekut. Dengan awek sendiri pon kedekut sgt. “ u nak buat ape dgn duit ? ckup la I bg rm5.. u ni boros la..” Ape punye perangai la.. tp kalau dgn kwn2, sanggup berhabis… sanggup hutang sana sini… masuk buku! Enjoy sana-sini. Bile susah, awek juga dia cari. Apsal tak cari kwn2 kau? Bodo punye jantan! Sial…

10. Ish. Pompuan mmg fedup dengan laki yg suke ungkit ape kebaikan yg dia buat. Ape yg dia korbankan.. ingat pompuan batak sgt ke? Nak bajek cool la tuh.. sial la wey.. stakat ko nak bgtau satu dunia kebaikan kau, ko mmg xdpt pahala.. dpt dosa je lebeyh

11. Hisshh.. rimas betul. Jgn mengongkong bole x? ko bkn cpe2.. belum jd husband pon. Mak bapak pon tak kesah. Ko nak sibuk2 apahal? Nak g sana sini kena report. Tiap2 minit nak bgtau buat ape? Ape seyh kau? Sial la wey.. mcm xde life tau x!

12. Ah! Yg ni lgi pompuan benci. Jgn nak budget single bole x? ckp je la kau da tunang. Kau da kawin. Susah ke? Xde pompuan nak lyn laki yg gatal2 mcm ni. Ada awek, da ada bini, gatal nak cri lain! Elak kenen simbah asid je.. pegi jauh2.. syuh2..

13. Mata keranjang! Cungkil bijik mata baru tau. Biar buta. Pantang nmpk pompuan lawa, sume kau nak kebas. Ko ingt ko hensem sgt. Muka bersepai. ada haty nak usha.. geli la sial.. euww..

14. Tak malu ey mintak pompuan belanje? Tak gentlemen langsung. Tampal muka kau dgn kulit babi. Nak harap duit pompuan je.

15. Bola. Bola. Bola. Bila musim bola je. Kau msty lesap. Hilang entah ke mana. Bile time mkn ko ada. Tau pulak ko tidur. Nape ko tak mkn je bola tu? Fanatic sgt. Mcm la kau yang main dlm liga eropah tu.

16. Susah btol ko nk bls mcj & pick up call? Dah mati ke? Bgus la. boleh cri yang laen. Buang je henpon tu kat laut.. bg jerong mkn.

17. Pakai bju da mcm pompuan. Ikot shape. Ingat kau lawa sgt ke? Mcm mak nyah. Klu yg keding, lg mcm cicak kobing sial.. tgk pon mcm nak t’keluar isi perut. Muntah hijau.

18. Laki kalau merajuk kalah pompuan. Sakit pale otak nak lyn jantan mcm ni. Better bye2 je..

19. Bulu kaki kau da la serabut. Ada haty nak pakai suar pendek. Bulu da la mcm gorilla. bulu ketiak lg la.. simpan pjg2.. nak muntah tau x! dgn bau nye.. pergghh.. boleh gila..

20. Cepat sgt kecundang! Belum ape2 da tewas. Ape punye jantan la kau ni.. baru suruh lawan cket, da lembik. Cmne la nak jd pelindung pompuan? Tak guna langsung

21. Jangan nak yakin sgt. Esok kecewa, nak gelak2kn ko kuat2.. boleh?

22. Hishh.. tak suke la pakse2 ni.. ingat ni adik dia ke? Helooo.. ko ingt org akan hepi ke if ko wat cmtu? Makin benci ade la wey..

23. Lelaki tunduk! Ikot je ape org suruh. Agaknya, kalau org suruh mkn taek, ko mkn kan?

24. Bajek kau tau sume la.. bile suruh tunjuk, ko ckp ko lupe la.. tak ingat la.. poooraaahh.. penipu je lebey.. bacin sial jantan mcm ni.. apa pun x boleh. <--- this is the most that i hate.

25. Lelaki yang tak caring & tak amek berat lgsg. Ko xnk layan ey? Xpe.. ok. Fine! Cri je laki lain.. apa ada hal.. zaman hari ni, sume pompuan makin cantik la.. ko rasa adil ke laki serabai, selekeh dpt pompuan cantik? Mcm pinang di belah kapak! Cermin diri kau dulu.. beli cermin besar2 tau! <--- betul tuh,, cermin laa diri tuh kalw na perempuan yang cantik2.

26. Suara kau dan kawan2 kau sgt memekak! Kalau boleh nak satu dunia dgr suara kau yg merdu bak katak! Konon nak bajek cool la.. heloo.. ko mmg agas ey? <--- ini lagi laa aku benci kalaw guy ade yang sikap macam ney.. Tiap2 kali kalw lepak same, mesti suare dia jer yang memekak. Aku memang dari dulu lagi ta suka lelaki yang sikap macam ney,, suara melampau.
Got this from: akusyamira.blogspot.com
Okay,, sorry im late to post about the marching competition last saturday. Hehe, guess what ?
We all menang, naib johan. Hadiahnya piala. Oh yeah !
We all berkawad jugak walaupun hujan lebat. Dah laa pakai white uniform. Sexy lorh.
Okay,, saya tamow bagitahu manew kedudukan saya. *Click to expand

Agak sakai di situ. Baju kene tuck in ! Huhu Macam kanak-kanak laa.

Yelaa.. kadet polis johan kan. Izzatul and Amal.


Inilah kami. We all jadi wakil sekolah untuk peringkat daerah. Oh lalaa~
Selembut-lembut saya pun wakil sekolah taw untuk kawad kaki. Hahah.
Okay, actually my fren ada merakam video mase we all berkawad cume dia ta upload lagi laa..
Masa peringkat daerah gombak nanti, kami semua kene lawan dekat SMK Taman Melawati pada hari sabtu *lusa. Omg, hope we will do our best. And this is the sample video yang akan kami semua lakukan. Kawad kaki statik dan dinamik. Semua sama jer. Play this video. Smart kan.
Being a nutrionist *Pakar Nutrisi  is super-suitable for me.
And this is the career that i want to be when i grow up.
Its because i want to be a doctor and i prefer nutrionist. I also love biology subject and i love about nutrition. I love to study about human. Hurm, so this career was very suitable for me and i choose the career becuz im really desire for this career.
Hope that i can achieve my ambition. and permanently. *Aminn... 


A nutritionist is a person who advises on matters of food and nutrition impacts on health. In some jurisdictions, nutritionists are recognized health care professionals who have undergone postsecondary educational programs in the sciences and have studied nutrients and other components of food in depth.
Ads: Sila click untuk lihat
School was pathetically boring. I am started to sleep again in class. But its my fault to sleep at last of the number of clock. I am busy with PBSM marching and doing my homeworks. I have no time yet to prepare for the biology test. I will be sitting the test on this friday. Freaky isnt.

On April, i pray for the easiest month. And i hope i will do my best at anyway that i culd. Counting for the day i'll be sitting for the SPM examination. Anybody who know what is the date of SPM eh? Tell me.

Almost forgot to clean up my greeny room.

I am alone and loner. Got sum problem that still cannot be done wit it. Let it fade. I am not interesting to solve the problem. Cant tell you what had happened. Its my personal. That why i change my blog url. And cheers to visit the new url. Thanx followed my blog.

Sorry if i late to update my blog.
Ads: Sila Click untuk lihat.
Yeah, its april fool. But i neva fooling around wit my fren. A little less bored. I entered biology class today (of course, one of my favourite subject) and sir was very strict today.
If you cant get the answer, stand up on the chair
Ouh man! Why culd this happened *but fortunately not happen to me but my pal yang kene. Sir was looking around to pick up sumone to answer his question. Eveybody bowed their head down including me. Takowt.. Kesian you guys,, haha..

*Guy that sit behind me that wear a blue shirt tuh.. Bole laa.. Korang nak? Haha

*Haa,, tulaa cannot answer the question. Kan kene denda.

*There's plenty of people snaping sum pictures.

*Yeah.. naughty students in the class. Sir call them shemale. *Pondan

* Sir snaping their pictures pulak. Then girl tat wear purple clothes pulak kene.
Okay.. On the next class, sir will do the same *activity again. Omg, i must get ready. If not, sir said he will expel the student who fail his test. I am freaking worry.

I found this novel, *Fantasi Cintaku. RM 19.90. and im interested to read.
Ads: Sila Tekan untuk lihat.