WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. English writer. Bachelor's degree in Communication at UPM. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Trainee at BERNAMA.

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. Bachelor's degree in Communication at UPM. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Trainee at BERNAMA.

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Hai.. I'm home. I miss my blog. Long time no news from me kan. In hospital, I'm just tweet thru my babyberry. I wanna tell sum story here, i enter the wad on Sunday and back on Wednesday. I had an operation. Sinus surgery!
My mum locate me in the first class room. Ah sangat selesa. Dalam bilik tuh ada dua katil jer. Room num 535. Muh school bag !


I think its not late to snap a picture. Babyberry always accompany me wherever i go -Bestfriend

The next day, the operation start at 10am. Gila kena naked laa sial. Dalam bilik tuh pulak nurse boys and girls. Cheelake. Just cover my body with a thin blanket. Jilaakee betul. Hahahaha. Then kena bius, tiba-tiba rasa pening dan aku mula tak sedarkan diri. You know what, when i was under control by medicine, I just saw my mum. Lol. Then someone called my name, sedar-sedar jer aku dikejutkan oleh nurse lelaki. What lelaki?! And siapa pakaikan aku baju?? Whaat baju?! I wondering who.. Aduh.. majal lah sial. Dah aku tak nak ingat. 

Everything was fine. Operation berjaya. Alhamdulillah.. Cuma aku demam sikit. Haha. After ze operation, makanan mesti kena pantang habis. Aku kan allergic. Aduh.. berpenyakit betul. Bak kata my sister. "Hisyh! Apa pun tak boleh makan. Mati jer laa.." Vaabii.. reply me. =.='
Zayy ask me for the tutorial. Thank you lahh :) Actually nama gadget ni lah Nuffnang Xchange

At first you guys must sign up nuffnang dulu kalau tak macam mana mau letak meyh..
First.
Done sign in ze nuffnang? Keyh and it will appear the homescreen macam image di bawah.

Woi jangan tengok gambar aku ! Just click nuffnang xchange tuh yang ada arrow merah buatan tangan yang bertulisan italic =P

Second.
After clicking benda jadah tuh then dia akan keluar page pastu ada choose a theme. Oh ini korang mesti tahu, so aku tak perlu nak ajar.

Third.
Kat bawah pilih2 theme tuh ada Get the code. So korang copy then pastekan sebelum </body>

Simple as that. And for the others, if you still didnt understand this tutorial, just leave a comment. Kalau tak jadi, please seek for me instead of maki hamun aku. You can ask me for another tutorial, i will made it InsyaAllah.. I wont do tutorial if you didnt ask for it. 
Hello. Someone ask me how to put the follower gadget aite for the blogskin or classic template users. Its easy // Just follow the steps below:

First
Pergi dekat website ni. http://www.google.com/friendconnect Okay jangan close lagi tutorial ni. Korang click jer link tuh and it will appear on ze new tab.

Second
Bila dah bukak link google friend connect tuh click GET STARTED  Make sure korang dah login Blogger taw. Then it will appear like tis.. like tat.. 
Just click for enlarge and it will appear on ze the tab. Done? Sekarang korang akan nampak macam gambar di atas. But itu aku punya google friend connect lah. Pastu korang click blog korang. Opss sorry aku banyak blog sebab aku kan designer. Hahahha. 

Third.
Done click blog korang yang kat left-sidebar? Pastu dia akan keluar macam ni.
Click add the member gadget. Dah ke belumm?? Lambatnyee :P

Fourth.
Okay done.. Malas nak print screen lagi.. Hah, pepandai lah korang customize yea.. Nak colour itu, nak colour ini.. Lepas tuh next step click GENERATE CODE selepas siap customize then paste kan kat korang punya blog. Oh lagi satu, boleh adjust width dengan height dia sekali taw.

Terima kasih kepada orang yang bertanya tuh.. And for the others, if you still didnt understand this tutorial, just leave a comment. Kalau tak jadi, please seek for me instead of maki hamun aku. You can ask me for another tutorial, i will made it InsyaAllah.. I wont do tutorial if you didnt ask for it. 
Aj1gtjnciaeqikh_large

Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkanlah kata-kata kebaikan. Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai. Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, bagikanlah makanan dengan mereka yang kelaparan. Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.

Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia jauh melebihi segala ciptaan lain. Perlu sentiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah sentiasa bahawa jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur. Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakan, bukan pada bentuk tubuh, atau cara dia menyisir rambutnya. Kecantikan wanita terdapat pada mata, cara dia memandang dunia. Kerana di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang. Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajah. Tetapi pada kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta dia berikan. Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.

Source by- Fieqa Malek
Stay beautiful, ♥♥
Bila guna smartphone ni, duit mesti melambung. Ah damn! Harap-harap someone can help me to solve this problem. Mine:-

Model: Blackberry Curve 9360
Telco: Maxis BIS

Keyh.. aku dah memang subscribe bis every month. Bis Bonus RM20/day. Masalahnya kenapa eh dia still charge credit sampai 0.20$ tinggal. Hambek kau. Terkejut beruk aku check *122#. Maybe sebab application ke hape? Aduh.. then nak beralih arah ke celcom, bila baca review kat google celcom pun kadang-kadang problem jugak macam maxis. Bila nak guna digi hesitated lah pulak. Tak tahu laa which one. So aku memang selalu tak to up, top up RM5 then reduce into RM3 then into 2$. Celaka kau maxis~ Bukan sekali jea tapi dah berkali-kali. Ah, whatever will be aku tetap sayang babyberry aku. Ta mau guna yang lain. Function dia memang hebat, tahan lasak dan dicipta untuk perisik CIA America. Lololol.. Im not bother. Apa-apa pun nak buat macam mana ni?? Susah laa nak sms kawan2 yang tadew blackberry tuh. LOL *puihh* Nak call  orang lagi.

At last aku delete semua application except Ubersocial, Facebook, TextFreek, ScreenMunch.
Tak tahu apa masalah credit nie! Dah geram sangat.
Dalam sepatah ayat al-Quran telah menerangkan bahawa:
Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik.

Ceritanya begini. Seorang lelaki yang mempunyai buruk akhlaknya, ni nak bagi example terus. Lelaki tersebut yang bergelumang dengan maksiat, berzina, minum arak, kaki clubbing and whatsoever. Kemudian, dia berfikiran kalau nak cari isteri mestilah yang baik-baik, yang alim, yang sedap mata memandang, yang memakai tudung segala bagai. DAMN ! Thats just jantan yang useless. Ta kesian kew dekat perempuan yang berakhlak mulia, yang tidak bergelumang dengan maksiat akan berkahwin dengan lelaki yang burukk nauzubillah perwatakannya?? Bodoh ke hape? So dear lelaki, tolong sedar diri bahawa anda tidak layak LANGSUNG untuk memiliki permata yang suci dan tiada nilainya. Perempuan yang jahat adalah untuk lelaki yang jahat. Sudah dinyatakan terang tang tang di dalam ayat suci al-Quran. Ada hati nak perempuan baik-baik padahal diri tuh penuh dengan amalan terkutuk. Memang tak la. Aku pernah terdengar jugak kenal dengan lelaki yang macam itu, isyh teruk betul.


So dear perempuan, peliharalah dirimu sendiri dari bergaul dengan casanova yang kita tidak tahu backgroundnya bagaimana k. It is worthless. Just pegang kepada prinsip, kalau jodoh takkan ke mana.. Kalau mahu lelaki yang baik pulak tepuk dada tanya selera, ikut gerak hati, sama ada diri itu baik atau tidak. Lelaki yang buruk akhlaknya bertaubat lah, baru dapat perempuan baik. InsyaAllah-
Wait. i wanna tell you about yesterday night. My sister, Ayda_R back from her hostel at Johore Bahru. Wahh, how i miss her so much. She went to KL by bus with her cousin, Bieb then stop at KL Sentral. So my parents went there to pick her up.

Alolo.. she was eating at late night. Her face just same like me. :-*

Taraa... Gila long time no meet. I kinda bored to stay at home. But yeah, she's back.

______________________________________________________________

Back to the story today.. Today I've got appointment kan at Hospital Ampang Puteri. Then the doctor said that i have a lot of allergic. I cannot eat that, i cannot eat this. I am allergic to chicken, melon, orange, garlic, onion,  shrimp, white egg, chocolate, and some environmental allergen like blomia tropicalis, der farinae, der pteronyssinus and cat. Wooahh there are more food that im allergic k, i just cant remember. So, i only eat meat, fish and veges. But i prefer meat and veges laa.. 

And the other thing is, i've got an operation on the next monday. Wahh so scared. :[
I think this is the third times i had post about the same matter. Before ni, i had post some entries that related with ze title. Sorry, i didnt mean to say this. Maybe im wrong because thinking like this kan. But just being honest that i admit that i am negative-thinker. Never mind. I just go by the flow.. Jodoh tak kan ke mana right.. Couple with other people at last get married with other people. We cant expect for something because expectation will create a dissapointment. Sekarang ni, aku cuma berkawan dulu. Friend is better.

I have to stand on my own two feets. This is MY life.
Assalamualaikum and Hello !

Today I've got a computer test. Ah cuak gila laa.. Finally i passed. 43 out of 50. And i've got full marks for colour test and the other one apa entah. Barulah rasa lega sangat. View my result on twitter. http://t.co/XiwdyKqI


After ze test, uncle William sent me back home.
At 6 o'clock, i had an interview at my new work's place. My mum yang tolong carikan. At first, she wanna go to carwash, next to the carwash got a stall (i wont tell you where im working on including it's name) Haha.. So petang ni dia nak interview aku. My mum cakap kat situ tempat2 muslim mesti kena pakai tudung and i was like Ya Allah ! Never mind lah.... So first time i met the big boss. OMG, alim kowt, tudung labuh and i didnt wearing a "tudung" pun, nasib baik tukar baju long-sleeves. Alamakk kata aku dalam hati.. Haha, so dia pun interview aku. There's a two women were interviewing me. Peace. At least im just be myself kan. I am not hypocrite. So tomorrow i will start working. No need to know where the place. I love the job. Feel relax.

Okay i need to sleep early. Nak prepare baju dengan tudung awal2. Oh all the clothes i borrow from my mum. Haisy.. semua baju aku tak sesuai untuk bekerja. >.<


Goodnight lovette,
Lala, xo
This is really confusing me. I dont have any ambition lolx. I mean the ambition that i really want to be. Naahh.. mana tak nya aku nak jadi pelakon dari kecil lagi tapi entah tetibe aliran science lak. Dah serong. So, i only have two options, either to be a doctor or engineer. Thats all. You can view this picture to see my options. Just click, it will appear on the new tab.


Semua sains =.='
Thats what i felt. Now i am 18 years old :3 So mestilah dah tak sekolah lagi. Grr.. Rindu tahu tak. Beg sekolah, pencil case, meja kerusi, papan putih, uniform school segala bagai. Memang nerd. I miss them badly. Dah dah kau tak payah nak berdrama pulak kat sini. Its enuff. Banyak sangat kenangan manis aite. Kenangan pahit ape ntah lagi banyak. But i am already satisfied masa zaman sekolah dulu. Ponteng sekolah, melepak, vandalism, gossiping, bergotong royong, lari sana lari sini. Semua enuff k, sekarang tunggu masa untuk ke universiti dan kemudian bekerja dan kemudian kahwin. What the hell kahwin?? haha. Itu plan yang terakhir. I want to remember the past kejap.


Skip class on 2010.
My classmate ajak ponteng sekejap sahaja. Actually kelas aku sebelah dengan class dengan class hujung2 taw and class aku pulak class yang pertama. Anggerik. Classmate ajak ponteng keluar ikut pintu belakang. So ktorang pun merangkak okay bukan berjalan nanti kantoi. Ah, memang kantoi dengan class hujung. Ada sorang mamat ni terus bising. "Aku ingat budak class bawah jer ponteng, rupa-rupanya budak2 class atas pun ponteng jugakk!!" Ah gawat ni. Aku gelak jer lah buat muka slumber, dah lah member aku tuh pengawas and kitorang perempuan pulak tuh. Hahah. -the memories.

Okay skip school pun ada. Lebih terer lagi aku sorang-sorang pulak tuh. Member aku pulak tunggu kat luar. Masa tuh form3. Oh lupa sumthing, alhamdulillah even masa form3 lah tahun paling teruk sebab masa tuh baru nak up nak hot but masa PMR I've got straight 8 A's. Kawan-kawan yang rajin belajar (biasalah kelas pertama) pun tak dapat straight A's. K, itu semua takdir. Sangat bersyukur kepada Allah :)

Masa form5 on 2011. Everything gonna be alright. Tapew, im okay. Nak lupakan perkara lama yang paling pahit. Seriously, masa 2011 adalah tahun yang aku salah ambil jalan. Not the right path. So on 2012, i stand up and shouted that I WON'T BE WRONG NOT AGAIN NOT ANYMORE !

Sincerely,
Lala.