H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com



H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro 502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Dear Lelaki, tolong sedar diri.

by - January 25, 2012
Dalam sepatah ayat al-Quran telah menerangkan bahawa:
Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik.

Ceritanya begini. Seorang lelaki yang mempunyai buruk akhlaknya, ni nak bagi example terus. Lelaki tersebut yang bergelumang dengan maksiat, berzina, minum arak, kaki clubbing and whatsoever. Kemudian, dia berfikiran kalau nak cari isteri mestilah yang baik-baik, yang alim, yang sedap mata memandang, yang memakai tudung segala bagai. DAMN ! Thats just jantan yang useless. Ta kesian kew dekat perempuan yang berakhlak mulia, yang tidak bergelumang dengan maksiat akan berkahwin dengan lelaki yang burukk nauzubillah perwatakannya?? Bodoh ke hape? So dear lelaki, tolong sedar diri bahawa anda tidak layak LANGSUNG untuk memiliki permata yang suci dan tiada nilainya. Perempuan yang jahat adalah untuk lelaki yang jahat. Sudah dinyatakan terang tang tang di dalam ayat suci al-Quran. Ada hati nak perempuan baik-baik padahal diri tuh penuh dengan amalan terkutuk. Memang tak la. Aku pernah terdengar jugak kenal dengan lelaki yang macam itu, isyh teruk betul.


So dear perempuan, peliharalah dirimu sendiri dari bergaul dengan casanova yang kita tidak tahu backgroundnya bagaimana k. It is worthless. Just pegang kepada prinsip, kalau jodoh takkan ke mana.. Kalau mahu lelaki yang baik pulak tepuk dada tanya selera, ikut gerak hati, sama ada diri itu baik atau tidak. Lelaki yang buruk akhlaknya bertaubat lah, baru dapat perempuan baik. InsyaAllah-

About The Author

You May Also Like

2 comments