H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Foolish Game, Again

by - February 09, 2015
I can see my partner/spouse everytime when I look at the mirror. I see myself. And I see.. him. As my destiny. I'm sorry Im such a fool dalam mencari cinta yang dusta sedangkan aku tahu sendiri jodoh telah ditetapkan. Tapi aku? Aku tetap cari cinta yang sakit lagi menyakitkan hati aku. Aku rasa tertipu sangat. Again. Sangat mengecewakan.

Jadi apa yang aku buat sekarang dan masa dahulunya kemungkinan sama dengan apa yang si dia lakukan juga. Kalau jahat aku, jahat lah dia.


I'm sorry that I'm not good enough for you.


I'm sorry to love another man, seeking love inside him, giving him my heart but he is just like don't even care for me. I'm such a jerk. So it was like today he give me a compliment and tomorrow he's flirting with another girls. Yeah.. thank you for doing this to me. I deserve it.

Because to be a foolish person like me is such a mainstream.
I did everything. I persuaded myself to be calm. I enjoying my emotion alot.

Asyik-asyik aku je jaga hati dia habis hati aku nak sorok kat mana?
Selama ni aku marah, aku diam. Sebab aku taknak buat keputusan bodoh masa tengah marah. That was the last stupid decision I have made.

Kau dengan ego kau boleh pergi mati. Menyesal pulak aku rasa kenal dia. Aku terpaksa bagi username aku pada dia tapi at first memang aku tak layan dan aku layan pun sebab terpaksa. Tiba-tiba terdetik pulak hati aku untuk sukakan dia for the first long conversation. Ye ah, dah takdir Allah nak bagi aku pengajaran yang lebih menyakitkan hati. Ujian. Ujian selepas aku berhijrah, aku dah pakai tudung labuh-labuh bagai, aku dah tutup aurat sepenuhnya. Aku dah jaga batasan aku lepastu Allah kenalkan aku pada dia. Habis hancur. Aku gagal dalam ujian tu. Punah harapan.


Padan muka kau, Lala.
Kau sendiri yang hidupkan api.


Sekarang mengamuk lah kau sorang-sorang dalam blog bodoh kau ni. Habis lepas ni apa kau nak buat? duduk diam dan melayankan saja dia?

Hmm.. kekadang aku dah penat melayan lelaki. Melayan lelaki tanpa urusan. Arghh
Allah.. bantulah aku yang sedang buntu ni.


Buat malu. Dah la tinggalkan Tuhan, lepastu meroyan mintak tolong Dia jugak.


I'm such a fool babe. Aku memang tak kuat sebenarnya nak berhadapan dengan dia. Sekali dia text habis runtuh iman aku bersepai. Feeling aku membuak-buak lagi. Habis punah.

Dah nama cinta monyet. Blushing aku pergi cakap sayang pada dia. Bodoh sangat.
Aku tekad, nak stop.


About The Author

Malaysia Blogger. Assistant Producer at Bernama News Channel. Bachelor's Degree holder in Communication, Universiti Putra Malaysia.

You May Also Like

2 comments

  1. wow, i definitely know how you feeling. me too, rasa menyesal terlalu mencari kesempurnaan dlm org lain hingga tak nampak org yg betul2 sayangkan I depan mata je... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. definitely.. Itu yang saya rasa menyesal sangat2.. :(

      Delete