WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. English writer. Bachelor's degree in Communication at Universiti Putra Malaysia. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Journalist Trainee at BERNAMA. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel (astro ch 502).

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. English writer. Bachelor's degree in Communication at Universiti Putra Malaysia. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Journalist Trainee at BERNAMA. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel (astro ch 502).

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Pokok takkan bergoyang kalau tiada angin

by - March 02, 2015
Akulah anginnya tu.

Puas kena brainwash dengan roommate aku. Pasal aku cerita kat dia yang aku private message dengan stranger. Lelaki pulak tu. Pergh deep. Memang aku nak stop semua ni tapi aku perlukan masa, slow slow. Daripada tahun lepas Echa nasihatkan aku pasal benda ni. Dia tengok dalam diri aku ada satu perkara yang tak berubah which is,

Emosi.

Maybe sebab aku suka bermesej, dah terbiasa. Aaaa macam mana lagi aku nak stop doh. Bahaya bila cari pasal dengan stranger, sebab kita tak kenal dia. Macam-macam dia boleh buat kat kita. Alamak, aku dah terbagi password twitter aku shit. Harap memang takde pape berlaku lah lepasni kalau aku tak layan dah. Bukan masalah aku taknak layan, the thing is aku perlu stop benda ni semua. K, i admit that I am the one to be blame. Sorry guys. Aku dah pasrah pasal twitter aku. If anything going to be happen on my twitter account, let it. Even twitter tu dah bertahun-tahun aku sayaangg gila tempat luahan yg paling active before my blog. Lantaklah kalau takde twitter pun kahkahkah..


Lepasni, cari sesuatu untuk dilakukan. Main game ke, watching video ke. Kalau nak bermesej pun mesti kena ada purpose. Hrmm. Balas bila perlu jelah. Ugh aku takde siapa nak guide nih! Memang benda ni lah yang aku masih tak move on. Haha, benda sekarang aku taktahu, aku memang la tak layan tapi diorang yang keep on message aku. Adalah jugak aku tinggalkan blue tick. Tapi at the end aku melayan jugak sebab kesian, padan muka aku lembut hati sangat, aku mudah simpati doh kat orang. Ah daripada tahun lepas. Sejak break up with the ex-boyfriend la aku jadi macam ni. And kalau dia tahu yang aku dok sembang dengan lelaki strangers, mampus aku. Im sure he will be mad at me eventhough he looks so cool. Hell no I won't tell him. Tapi aku rasa dia tahu sebab pernah je kantoi..

Betullah echa cakap, bila dah start bergurau senda, start private message, salah seorang akan ada perasaan. Yang aku pulak memang taknak relationship tapi impossible la takde perasaan kan. Urmm okay.. Habislah dah terlanjur message cemana nak stop terus camtu. Kenalah take time slowly. Alahai.. hidup aku sekarang. Hancur. Seorang demi seorang Allah hantar untuk menguji. At the end bergaduh lah dengan strangers. Too much rejecting people orang label aku jual mahal. Takde boyfriend orang kata aku lesbian. Demmit. Melayan, jadi bitch pulak. Demmit.

And then she said, cari yang betul-betul menyakinkan aku. Yang aku rasa ha dialah orangnya!


t-.- for myself.

About The Author

Malaysia Blogger. Assistant Producer at Bernama News Channel. Bachelor's Degree holder in Communication, Universiti Putra Malaysia.

You May Also Like

0 comments