Posts

Showing posts from April, 2017

Antara Rezeki dan Dengki

Image
Apa yang aku nak ceritakan kali ini adalah berdasarkan true story aku yang sudah hidup selama 23 tahun di atas muka bumi ini. Walaupun perjalanan aku masih panjang, baru makan garam secubit tapi selama aku hidup, pelbagai yang aku tempuh. Dulu masa sekolah, aku ada seorang kawan (sekarang dah tak berkawan lagi) We were very closed, like very closed and we did sorta things during our childhood, like a team. You know what, she got freaked out bila setiap kali aku melebihi dari dia dan selalu tuduh aku macam-macam. Termasuklah masa examination. Sebelum kitorang menghampiri peperiksaan akhir tahun (masa sekolah dulu), dia seorang pelajar pintar memang top keputusan selalu dapat banyak A, aku? paling tinggi alhamdulillah 2A je mampu, aku seorang yang rendah diri sebab aku selalu rasa diri aku pathetic, takde talent sebab tu aku tak target keputusan yang tinggi. Semasa hari keputusan peperiksaan, semua pelajar datang ke sekolah untuk ambil result, including me and her. Tahu tak berapa aku d…

Dorsett Hotel Review

Image
I am amazed with the concept of Dorsett Hotel when I first enter the lobby. As I reached the hotel, I immediately take out my phone to snap my portrait *flip hair*. The hotel opened on 16 January 2016, the hotel features 218 guestrooms, an all-day dining facility with the scenic lake view.


Room Feature & Facilities Free in-room WIFI and broadband internet access, Flat screen TV, Air-conditioner, Complimentary daily newspaper, Word desk, Hair dryer, Full range of bathroom amenities, Slippers and bathrobes, Shoe shine, Iron and ironing board, Tea / coffee facilities.

Hotel Feature & Facilities Suria shopping mall, Citra Rasa all-dining restaurant, Dorsett Cafe, Rooftop bars with an infinity pool, WIFI internet access, Rooftop Spa, Luggage storage, Express check-out, Complimentary in-town shuttle service, Fully-equipped rooftop gymnasium, Pillar-less Ballroom and Meeting Rooms.



Your Perfect Wedding Location You can also book a location for your wedding ceremony at Dorsettt Hotel…

Travelogue Escape, Jelajah Tempat-Tempat Menarik di Putrajaya

Image
Terkenal dengan reka bentuk bangunan yang mengagumkan, Putrajaya menjadi sebuah tempat yang masyhur dan moden dengan beberapa kawasan terancang yang dikenali sebagai Presint, juga menempatkan pejabat-pejabat kerajaan persekutuan Malaysia serta kediaman para penduduk selain menawarkan kawasan rekreasi yang menarik untuk melancong dan bergembira. Putrajaya adalah tempat terbuka pada setiap hari secara percuma untuk semua lapisan masyarakat melakukan pelbagai aktiviti riadah dan berekreasi bersama ahli keluarga dan kawan-kawan.



Tak sangka, saya kerap melepak di Putrajaya sebab saya seorang pelajar di UPM kampus Serdang dimana kampus saya sangat dekat dengan Putrajaya jadi memang selalu pergi makan dan bersiar-siar di sini cuma belum discover kesemuanya. Setakat bersiar-siar melepak di Jambatan Seri Wawasan jelah untuk menikmati pemandangan pada waktu malam sebab Putrajaya kan terkenal dengan jambatan seni bina yang unik dan mengagumkan. Selama 3 hari dan 2 malam di Putrajaya, Program Tr…

Join the Contest of Shizens VISAGE Challenge

Image
There’s a contest by Shizens which is VISAGE CHALLENGE starting from 15 April - 15 May that you can win attractive prizes after the FREE Makeover done. Look at my previous article click here about Shizens Make up Look to know more about their collection.

How to Join It's so easy just snap a photo of yourself after the makeover to show the make up effect and then submit your photo to Shizens Facebook (Inbox) or WeChat. See more at below.


Steps To Win
Step 1: Visit Shizens outlets and experience a VISAGE makeover.Step 2: Snap a selfie after you get your VISAGE makeover.Step 3: Scan the QR code and follow Shizens on WeChat.Step 4: Submit your picture with your details (name, IC, and contact number)

Don’t forget to use “VISAGE01” to redeem and experience VISAGE makeover by showing the code to the beauty advisor 
The VISAGE Collection official launch roadshow at East Entrance Lobby, Mid Valley from 24 – 30 April 2017. Check them out during the official launch. Follow Shizens Malaysia Fa…

Misi kurus 28 hari dengan detox teh hijau STEA

Image
Berita baik untuk penggemar teh hijau terutamanya saya sendiri, STEA mengeluarkan satu produk kurus secara sihat dan berkesan iaitu Teh Hijau Asli. Ia adalah daun teh yang diperolehi daripada sumber berkualiti tinggi. Banyak khasiat daripada teh hijau asli ini seperti sedia maklum terutamanya bagi membuang toksik dan juga pembakaran lemak. Setiap kali saya on diet, memang saya akan sertakan pengambilan teh hijau asli tanpa gula sebab kesan dia sangat cepat. So sekarang saya masih lagi dalam minggu misi kurus dengan Teh Hijau Asli STEA.


Perbezaan Teh hijau STEA dengan produk lain Apa yang membuatkan teh hijau keluar STEA ialah ianya diimport dari Jepun, 100% teh hijau sahaja tiada campuran bahan-bahan yang lain tau. Dalam setiap uncang ada matcha extract tersendiri yang berwarna hijau jernih. Selalunya teh hijau rasa pahit gila kan tanpa gula? Haa saya dah rasa dah teh hijau STEA ni tak pahit, takde berbau herba dan tidak meloyakan.



Dulu saya ada ambil teh hijau keluaran produk lain, …

Nano Hair Treatment at Hair Color Expert from RM68

Image
Last week I went to a hair saloon which I know this saloon via Facebook when I see a lot of positive review regarding to this saloon. This hair saloon is specialized for hair coloring with cheap price but I don't want to dye my hair instead I do a Nano hair treatment.  What more surprising is about Nano Treatment that they had in one of their services. I've been wondering what is so special about Nano Treatment and what is the different with another hair treatment that using steamer. So I went to the saloon to try out this nano treatment at their saloon. The price is very cheap and affordable compared to other's hair saloon which is from RM68 - RM90 based on length of your hair.

"Premium Hair Coloring Made Affordable" The Result It tooks 45 minutes to finish my hair. With the used of collagen that contain honey (Halal product), amazingly, I can't even feel my hair anymore! Haha, it is super soft and smooth. My hair bounced back when I flipped it. Wow I really fe…

Rancangan Nine11 di Bernama News Channel

Image
Hari pertama rancangan Nine-11 disiarkan je aku dah datang tengok secara langsung program itu di BERNAMA, Jalan Tun Razak. Waktu tu aku tengok hari Isnin tarikh 3 April 2017. Seperti di dalam artikel aku yang lepas klik disini, aku ada sebut program Nine-11 ini adalah terbitan Bernama News Channel. So aku ingatkan program dia full dari pukul 9 sampai 11 pagi penuh dengan talk shows rupa-rupanya tak. Rancangan itu mengandungi segmen yang pelbagai, ada tayangan video, tayangan berita, hiburan etc. Kalau korang tengok selama 2 jam rancangan itu pun dah cukup untuk tahu tentang isu semasa pada setiap hari bekerja. Yeah, tahniah Bernama News Channel (BNC) makin lama makin menarik perhatian!*bigclaps*
7 Segmen dalam Program Nine-11 So sekarang aku akan beritahu sedikit tentang segmen-segmen menarik dalam program Nine-11. Segmen-segmen yang ada ialah Scoop, Inspirasi Pagi, Tapau Apa?, Jom Sihat!, BNC Shop, #Vacay dan #Respons911.Scoop adalah segmen yang highlight events semasa pada setiap h…