WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. English writer. Bachelor's degree in Communication at Universiti Putra Malaysia. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Journalist Trainee at BERNAMA. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel (astro ch 502).

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. English writer. Bachelor's degree in Communication at Universiti Putra Malaysia. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Journalist Trainee at BERNAMA. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel (astro ch 502).

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Misi kurus 28 hari dengan detox teh hijau STEA

by - April 14, 2017

Berita baik untuk penggemar teh hijau terutamanya saya sendiri, STEA mengeluarkan satu produk kurus secara sihat dan berkesan iaitu Teh Hijau Asli. Ia adalah daun teh yang diperolehi daripada sumber berkualiti tinggi. Banyak khasiat daripada teh hijau asli ini seperti sedia maklum terutamanya bagi membuang toksik dan juga pembakaran lemak. Setiap kali saya on diet, memang saya akan sertakan pengambilan teh hijau asli tanpa gula sebab kesan dia sangat cepat. So sekarang saya masih lagi dalam minggu misi kurus dengan Teh Hijau Asli STEA.



Perbezaan Teh hijau STEA dengan produk lain

Apa yang membuatkan teh hijau keluar STEA ialah ianya diimport dari Jepun, 100% teh hijau sahaja tiada campuran bahan-bahan yang lain tau. Dalam setiap uncang ada matcha extract tersendiri yang berwarna hijau jernih. Selalunya teh hijau rasa pahit gila kan tanpa gula? Haa saya dah rasa dah teh hijau STEA ni tak pahit, takde berbau herba dan tidak meloyakan.




Dulu saya ada ambil teh hijau keluaran produk lain, kerana mendambakan badan yang ramping, teh hijau yang saya ambil tu memang sakit perut dan membuatkan cirit birit. Jadi saya cuba pula teh hijau keluaran STEA, alhamdulillah so far tak sakit perut atau cirit-birit, takde rasa pening selepas pengambilan. Rasa dia pula yang ringan dan tidak meninggalkan rasa tidak selesa di  tekak.
Yang penting ada sijil Halal oleh JAKIM. Selamat untuk diminum ok.


Cara Pengambilan

2 kali sehari pagi dan tengahari. Kenapa tak ambil pada waktu malam? Saya syorkan ambil waktu siang sebab kita berehat, so lagi cepatlah proses pembuangan toksik dan pembakaran lemak hehe. Juga boleh bancuh sehingga 3 kali, jimat jangan buang terus uncang dia tu. 




Masa yang sesuai untuk minum ialah 30 minit selepas makan. Sekali selepas sarapan dan sekali selepas makan tengahari atau boleh juga di ambil 30 minit selepas makan malam. Terpulang pada anda lagi elok minum teh hijau selepas pengambilan makanan yang berlemak dan berminyak.

Cara Penyediaan

Macam biasa nak buat teh hijau takkan nak tunjuk cara lagi? ahha. Rendam satu uncang dalam cawan yang berisi air panas bukan menggelegak sehingga 2 - 3 minit. Lepas dah rendam jangan terus buang uncang tu, boleh simpan dalam peti sejuk atau bekas kedap udara untuk digunakan lagi. Lagi satu, hampas STEA juga boleh diguna semula untuk scrub muka dan badan hehe.



Tips Ekstra dengan Teh Hijau

Pastikan anda minum air kosong 3 hingga 6 liter sehari ikut berat badan masing-masing (setiap 25kg = 1 liter air)
  • kurangkan minuman sejuk dan berkarbonat.
  • elakkan makanan segera
  • elakkan produk-produk dairy macam keju, susu pekat etc
  • makan secara sihat dan mengikut masa. 
  • kurangkan makanan berminyak dan bergoreng
  • lebihkan makan sayur dan buah
  • elakkan pengambilan kafein
  • stop dulu pengambilan produk kolagen (kalau ada ambil) sebab kolagen buat selera bertambah
  • kalau ada ambil sebarang produk slimming boleh minum STEA 15-20 min selepas ambil produk tersebut.

Harga

Sekotak harga RM 60 tidak termasuk pos, ada 28 uncang untuk penggunaan selama 28 hari
Facebook: Slimtea Malaysia HQ   |   Instagram: @stea_malaysia_hq

Senarai Agen STEA

*Johor*

Eja Shafeie
013-7229688
Kulai dan JB tengah

Liza Iza
017-7378745
Senai dan Tiram

Noorasrah bt Abdul rahim 
017-7365334 
Pasir Gudang dan Masai

Nurulfarhana 
016-4446737
Ayer Hitam dan Parit Raja

Zuliza
017-338 1418
Batu Pahat dan Kluang


*Selangor & Putrajaya*

Afiqah Zaidi
019-6667293
Klang Valley dan KL

Syira Zakaria
012-3655394
Bangi dan Kajang

Aya
019-3164845
Uitm Puncak Alam dan Saujana Utama

Zai Keflee
019-3020222
Shah Alam dan Alam Megah

Zairul Zailan
016-6370891
Puchong dan Putrajaya

Najdah
012-9563538
Subang Bestari dan Denai Alam

Syakirah
019-3366619
Puchong dan Petaling Jaya

*Negeri Sembilan*

Noradlin
016-3202444
Seremban dan Kuala Pilah

*Kedah*

Junaida saidin
013-364 8583
Sungai Petani


*Brunei*

Nuraini Salina
+6738902350

About The Author

Malaysia Blogger. Assistant Producer at Bernama News Channel. Bachelor's Degree holder in Communication, Universiti Putra Malaysia.

You May Also Like

10 comments

  1. saya minum clenx tea! mmg stress bila sakit perut huhuhu. next time myb blh cuba ni!

    http://www.eecashyaa.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh clenx tea haha mmg sakit perut tapi stea green tea ni ok

      Delete
  2. Replies
    1. yup kalau nak kurus mesti detox bersama greentea

      Delete
  3. hai lala, cikja sblm ni guna clenx tea, perghhh sakit perut hahaha. tp dah tukar ahmad green tea biasa jee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh teh ahmad, tahu jugak pasal green tea tu tapi belum pernah cuba lagi, so far stea pun best sebab tak perlu rasa sakit perut hehe

      Delete
  4. Yes dengan stea tak sakit perut,melancarkan pembunagan.
    Saya minum saya jual��

    ReplyDelete