Majlis Sambutan Ulang Tahun Ke-50 BERNAMA

Baru beberapa minggu masuk bekerja di BERNAMA, sebelum ni pembaca mesti tahu yang saya pelatih praktikal di BERNAMA sejak bulan September 2016 tahun lepas, so pada April 2017, saya start bekerja di sana alhamdulillah dengan rezeki yang Tuhan berikan. Kira dah 7 bulan di BERNAMA, saya berkesempatan untuk turut hadir ke Majlis Sambutan Ulang Tahun Ke-50 BERNAMA. Tahniah saya ucapkan kepada syarikat ini.

Majlis makan malam telah diadakan pada 22 Mei 2017 di Dewan Perdana Felda. Waktu ni saya dan rakan-rakan setugas memang enjoy habis sampai lewat malam.

Bergambar bersama dengan rakan-rakan saya di jabatan audio visual aka tv station Bernama News Channel
Biasa kita dengar, "Sumber dari BERNAMA" yang terdapat dalam keratan artikel di mana-mana media cetak dan elektronik kan, hampir kesemua berita yang didapati adalah sumber dari BERNAMA. Sumbangan BERNAMA kepada organisasi media lain, termasuk akhbar, stesen radio dan televisyen serta portal berita juga begitu konsisten dalam memainkan peranannya sebagai penyedia kandungan yang profesional.

Bernama ditubuhkan di bawah Akta Parlimen pada 6 April 1967 dan dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogos 1967 bersempena ulang tahun ke-10 kemerdekaan negara. Mula beroperasi pada 20 Mei 1968, BERNAMA menjadi sebuah agensi berita yang unggul dalam negara dan juga antarabangsa selama 50 tahun.

Comments

Popular Posts

A Mexican Culinary Adventure at Fresca Mexican Kitchen & Bar

Looking and feeling young with Swissvita

Helipad, Heli Lounge Bar KL

5 Tips Fesyen Bagi Berbadan Gempal Untuk Nampak Kurus

Monsta Cafe Johor Bahru

PHB lancar Kempen Menabung Sambil Melabur tingkat kesedaran mengenai Amanah Hartanah Bumiputera

Misi kurus 28 hari dengan detox teh hijau STEA

Nano Hair Treatment at Hair Color Expert from RM68