H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.
CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com



H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com


I currently used Warisan Bonda Feminine Wash for my Miss V, once a day. I like how the scent and the soft white texture. This is kinda censored posting but yah I wanna talk about it as this is the only feminine wash I used in my daily life. It gives freshness to my Miss V. These are the details.

Pembersih Wanita Warisan Bonda

  • Mencegah kegatalan di bahagian sel-sel kulit yg sensetif
  • Merapatkan dan mewangikan
  • Merawat keputihan
  • Sangat sesuai untuk kulit yg sensitif
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi seperti abstrak Aloe Vera, Manjakani, Pudina, Serapat, Tea tree oil, Virgin coconut oil dan Garam bukit
  • Sangat bersih dan selesa serta mengharumkan
  • Produk muslim

Harga

Semenanjung: RM18
Sabah/Sarawak: RM20

Cara Pembelian

You may whatsapp this number at 0139597621 (Sham souvenir store)
Untuk niaga/borong 25 botol - RM10 sebotol


Well I like to use muslim product sebab saya rasa kebersihan ia terjamin, saya pulak jenis tak pakai pembersih wanita yang mengandungi kimia jadi saya pilih yang diperbuat daripada bahan semulajadi je. After 2 weeks using this feminine wash, I don't feel any hesitation to get very active as you know my career life in media production, I don't feel itchy anymore and no more keputihan. Thanks to this product, Warisan Bonda.
Dah lama tak menulis blog about personal sebab saya sekarang dah bekerja. Saya bekerja sebagai Penolong Penerbit di Bernama News Channel (BNC). Dulu nama dia Bernama TV tapi sekarang dah rebrand nama jadi Bernama News Channel. Nanti saya akan tulis pula bidang kerja saya dekat sini, saya handle program harian disini.

Kan sebelum ni saya hanya seorang budak praktikal di Bernama, waktu tu saya memang all out kerja teruk-teruk sebab saya mahukan pengalaman yang berkualiti. Bukan setakat memenuhi kredit di unversiti sahaja. Apa yang saya buat ialah perform sehabis yang mungkin sehinggalah orang mengenali saya.

Alhamdulillah selepas tamat intern 20 Januari 2017 yang lalu, saya dapat tawaran bekerja sebagai assistant producer, saya langsung taktahu kerja apa benda tiada pengalaman tapi terima jelah tawaran daripada boss BNC pulak tu takkan nak tolak lagipun kerja susah nak dapat sekarang.

Unfortunately, pejabat BHEP universiti (UPM) call, rupa-rupanya saya tak cukup kredit! Saya terlepas satu sahaja subjek; 1 subjek = 3 kredit masih tak cukup. Dengan berat hati, saya pun habiskan belajar ambil 1 subjek elektif (nasib baik senang) habiskan semester yang terakhir, starting semester bulan Februari. Bulan April pulak saya dah masuk kerja selepas interview bulan Mac lalu. So, saya bekerja sambil belajar. Saya tamat belajar bulan Jun 2017. Fuhh suffer jugak bekerja sambil belajar ulang alik pergi UPM Serdang selama 2 bulan hahaha dengan assignment dan final exam lagi but I did it. Okay semuanya dah berlalu, sekarang masih menunggu graduasi bulan November 2017.


Tahu tak perkara yang paling buat saya bangga ialah dapat tawaran kerja semasa masih berstatus pelajar. Ibarat batu loncatan gitu. Maknanya saya tak sempat menganggur lah alhamdulillah hasil usaha keras semasa praktikal tidak sia-sia. Walaupun kerja dah bagus, tapi kerja saya ni agak susah dan sibuk sentiasa. Bila orang tanya saya bila saya free dan bila saya bercuti, saya tak dapat nak jawab soalan itu. Tapi saya sukakan kerja saya hashtag i love my job. Jiwa saya memang dalam bidang media, saya taktahu nak kerja apa selain media. Gladly I still can finish my work. Di Bernama, inilah tempat saya bekerja dan belajar, saya suka dengan environment disini dan officemate saya semua best. Boss saya pun baik orangnya. Wish me luck guys. Sekian sahaja cerita mengenai diri saya sendiri. Kerjaya.