Posts

Showing posts from August, 2017

Warisan Bonda Feminine Wash Review

Image
I currently used Warisan Bonda Feminine Wash for my Miss V, once a day. I like how the scent and the soft white texture. This is kinda censored posting but yah I wanna talk about it as this is the only feminine wash I used in my daily life. It gives freshness to my Miss V. These are the details.

Pembersih Wanita Warisan BondaMencegah kegatalan di bahagian sel-sel kulit yg sensetifMerapatkan dan mewangikanMerawat keputihanSangat sesuai untuk kulit yg sensitifDiperbuat daripada bahan semulajadi seperti abstrak Aloe Vera, Manjakani, Pudina, Serapat, Tea tree oil, Virgin coconut oil dan Garam bukitSangat bersih dan selesa serta mengharumkanProduk muslim
Harga Semenanjung: RM18
Sabah/Sarawak: RM20

Cara Pembelian You may whatsapp this number at 0139597621 (Sham souvenir store)
Untuk niaga/borong 25 botol - RM10 sebotol


Well I like to use muslim product sebab saya rasa kebersihan ia terjamin, saya pulak jenis tak pakai pembersih wanita yang mengandungi kimia jadi saya pilih yang diperbuat d…

Kisah Hidup Dalam Kerjaya: Adilla Abdul

Image
Dah lama tak menulis blog about personal sebab saya sekarang dah bekerja. Saya bekerja sebagai Penolong Penerbit di Bernama News Channel (BNC). Dulu nama dia Bernama TV tapi sekarang dah rebrand nama jadi Bernama News Channel. Nanti saya akan tulis pula bidang kerja saya dekat sini, saya handle program harian disini.

Kan sebelum ni saya hanya seorang budak praktikal di Bernama, waktu tu saya memang all out kerja teruk-teruk sebab saya mahukan pengalaman yang berkualiti. Bukan setakat memenuhi kredit di unversiti sahaja. Apa yang saya buat ialah perform sehabis yang mungkin sehinggalah orang mengenali saya.

Alhamdulillah selepas tamat intern 20 Januari 2017 yang lalu, saya dapat tawaran bekerja sebagai assistant producer, saya langsung taktahu kerja apa benda tiada pengalaman tapi terima jelah tawaran daripada boss BNC pulak tu takkan nak tolak lagipun kerja susah nak dapat sekarang.

Unfortunately, pejabat BHEP universiti (UPM) call, rupa-rupanya saya tak cukup kredit! Saya terlepas s…