H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


H e l l o!

I'm Lala Rahim. Blogger based in Malaysia. Just a girl who never stopped to appreciate the beauty above me.

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Hoopoe Malaysian Skincare Product Review

by - October 04, 2017
Hoopoe, skincare and beyond! Untuk pengetahuan anda, produk kecantikan ini ialah buatan Malaysia, natural dan selamat digunakan tidak mengandungi kimia yang berbahaya seperti alkohol dan paraben. Setanding produk antarabangsa tau. Bukan sahaja kandungan natural yang terkandung dalam produk ini malah packaging produk ni pun nampak eksklusif bukan packaging biasa-biasa tu. Besides, the product is quite expensive but it is worth to buy because of their high quality.

Jadi dalam entri kali ini saya akan review 3 produk Hoopoe iaitu masker, pelembap dan bb cream. Seperti sedia maklum, ketiga-tiga produk ini sesuai bagi wajah jenis kering macam saya.


CALMING MASK

Setiap hari Ahad, rutin saya ialah memakai masker. Jadi saya memilih Hoopoe Calming Mask untuk merawat wajah saya setiap minggu. Calming mask ini terus letak je kat muka dengan mudah tak perlu sapu. Selepas mencuci muka pakai facial mask selama 15 minit sampai kering. Gambar di bawah adalah wajah saya selepas memakai calming mask hoopoe, rasa fresh sangat.

Personal Review:

Kulit saya jenis tak cukup air dan sensitif, tapi bila pakai mask ini, tak ada pulak keradangan atau kemerahan, so memang selamat untuk digunakan. Kulit wajah jadi lembut dan gebu je.

Price : RM20 per sheet



PAMPERING MOISTURIZER

Selepas memakai Hoopoe Calming Mask dan bersihkan lebihan air mask kat muka, saya pakai pula Hoopoe Pampering Moisturizer. Mempunyai bahan kandungan seperti


Personal Review:

Kelembapan dua kali bila pakai facial mask dengan pelembap muka ni. Saya suka texture dia cair tapi mudah serap. Satu pam je untuk seluruh muka. Botol dia jenis yang picit so bersihlah sebab tak perlu calit-calit dengan jari sebab sesetengah produk pelembap dibuat dalam bekas, Hoopoe pulak jenis botol picit je, sekali picit memang jimat.

Price : RM120


BB CREAM

Sebelum saya apply mekap, saya gunakan Hoopoe BB Cream bagi kulit nampak sekata. BB Cream ni macam biasalah untuk melindungi kulit wajah kita dari debu dan sinaran matahari, juga saya gunakan sebelum saya nak apply foundation. Kekadang tu bila saya terlewat nak pergi kerja, saya bukak sepeket dan sapu rata pada muka lepastu tak perlu dah pakai foundation, saya alaskan juga dengan compact powder supaya muka tak berkilat sangat.

Price : RM160

Cara Pembelian

Anda boleh hubungi talian atau whatsapp nombor ini: 0162769406
Facebook : Hoopoe Luxuriate Care
Instagram : hoopoe.360

About The Author

Malaysia Blogger. Assistant Producer at Bernama News Channel. Bachelor's Degree holder in Communication, Universiti Putra Malaysia.

You May Also Like

1 comments