Posts

Showing posts from 2018

Best Hair Routine by using LAB11's Full-Lift Shampoo and Soft Mask

Image
Thick, shiny and bouncy hair always be my desire. Today's review I want to try a new series of hair solution named "Full-Lift Shampoo and Soft Mask". This hair solution aimed to deliver desired hair texture with more than 10 benefits listed as fullness, anti-frizz, oil control, hair regrowth, heat protection, strengthening and more in both saloon and daily use. Also, Full-Lift Shampoo and Soft Mask is the first product launched under LAB11 that featured no artificial colouring, 100% extracts and pure essential oils, fragrance free as well as chemical free ingredients.
Actually, I don't really change the brand of my shampoo but this time, I am pretty excited to try because the product is free from unwanted chemical ingredients.  Step 1 : Brushing I brush through my hair before showering.This will minimize tangles and prevent breakage (which can lead to split ends) that can occur when I brush my hair post-shower. 
Step 2 : Shampoo Applying Full-Lift shampoo by LAB11 t…

Producing Nine11 Program

Image
For your information, I am currently handling a morning talk-show at Bernama News Channel which called, Nine11. I was just an assistant producer but on August 2018, coincidently my status upgraded to Producer. Well that status only for Nine11 program. I still need to improve my skills in media broadcasting.




Well thank you for stay tuned on my blog. Don't forget to watch Nine11 every Monday to Friday from 9 AM to 11 AM only on Bernama News Channel.

Wake me up when september ends

Image
Hey guys, I've been slight busy this month because I gotta prepare for another program called "Famous to Famous" brought by Bernama News Channel. I guess I'm enjoying this work eventhought it is quite tough for me anyway I do things I think I cannot do.


La Justicia

The situation that someone encounter now is unfair at all. And what makes it more terrible, is when no one could voice it out. Loud. This world is finally sick.

3 Minggu Pakai Voqq, Lihat Gambar Terkini Saya

Image
Hi! Entri sebelum ini, saya ada cover tentang pelancaran produk kecantikan, Voqq di entri ini : Voqq, Produk Penjagaan Kulit Guna Ekstrak Tomato Saya juga mengambil peluang untuk menggunakan produk ini selama 3 minggu, dan lihatlah hasil kulit saya.


First of all, kulit saya ada bekas jerawat dan juga banyak blackheads and whiteheads. Bercampur. Apa yang saya buat ialah, memakai produk Voqq seperti biasa 4 kali saya cuci muka setiap 4 - 5 jam saya akan bersihkan wajah. Lepastu saya selalu buang blackheads saya menggunakan blackheads removal tool. Saya tidak memakai foundation atau apa-apa sahaja mekap untuk kulit wajah, saya hanya mekap mata, kening on point dan bibir sahaja.



Saya dah cuba. Jadi korang pun try lah, kalau takut untuk mencuba produk disebabkan risau dengan bahan-bahan kimia yang terdapat dalam produk, try Voqq sebab ianya menggunakan bahan ekstrak semulajadi. Review ini adalah berdasarkan penggunaan ke atas diri sendiri. 

Guardian Keluarkan Produk Penjagaan Harian Untuk Kulit Sensitif : Derma 365

Image
Guardian baru sahaja melancarkan Gentle Cleanser dan Gentle Lotion yang sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit kering dan sensitif.
Terbukti secara klinikal dan dermatologi yang dirumus khas untuk menawarkan penyelesaian kulit sensitif. Derma365 Gentle Cleanser dan Gentle Lotion adalah pH-seimbang dan hypoalergenik, untuk melegakan kulit dan melindungi kulit dari persekitaran luaran yang sukar. 
Untuk hasil yang terbaik, pengguna dinasihatkan mandi menggunakan air suam dengan derma365 Gentle Cleanser, diikuti dengan penggunaan derma365 Gentle Lotion untuk melembapkan kulit.

Majlis Penyampaian Anugerah Tahunan Travel Photography Society 2018

Image
Malaysia bakal menjadi tuan rumah untuk Majlis Penyampaian Anugerah Tahunan TPS 2018 bagi jurugambar perjalanan dunia yang terbaik buat kali ke-4.


Majlis Penyampaian ini dianjurkan oleh pengasas Travel Photography Society, Ahsan Qureshi, yang diketuai oleh Datin Rubab Fatima, selaku ketua pegawai eksekutif Travel Photographer Sdn Bhd.

Antara gambar-gambar Travel Photography
Jangan lupa untuk datang ke Pameran ini bertempat di Publika sehingga hari Ahad ini!
Untuk maklumat lanjut mengenai majlis ini, anda boleh melayari :
laman sesawang ​: ​www.travelphotographersociety.com
facebook ​​: ​https://www.facebook.com/travelphotographersociety/
Instagram ​​:​Datin Rubab Fatima.


Travel Photography (Fotografi Perjalanan) merupakan gambaran perjalanan seseorang yang dapat menangkap momen yang membentuk perasaan masa dan tempat, menggambarkan tanah, rakyat, atau budaya dalam keadaan semula jadi yang tidak mempunyai batasan geografi.

Cecah Usia 40an, Lelaki Ini Menjaga Kulit Wajah Dengan Hanya Menggunakan Produk Anti-Penuaan

Image
LELAKI dan kecantikan adalah perkara yang kedengaran kurang maskulin. Bukan apa, kebanyakan lelaki kurang memberi penekanan terhadap perihal penjagaan peribadi terutama apabila melibatkan penggunaan pencuci muka, krim wajah, losen, serum, toner dan sebagainya. Menyedari hakikat ini, Dato' Megat Sallehudin bin Megat Ibrahim berusia 38 tahun, memulakan langkah penjagaan wajah.

Saya mengambil peluang untuk bertanya, mengapa Dato' Megat Sallehudin mahu menjaga kulit wajah? Rupanya seiring bergaya, beliau mahu tampil lebih yakin ketika berinteraksi dengan orang ramai. Kerjaya seorang usahawan muda berjaya seperti beliau kekang dengan masa namun beliau tidak lupa untuk menjaga kulit wajah, lihatlah gambar-gambar beliau yang sangat segak dan bergaya walaupun beliau adalah seorang bapa yang mempunyai 4 orang anak. Terkejut kan? Seorang ahli perniagaan yang mempunyai ramai pekerja dibawahnya, seorang bapa dan seorang suami bukan mudah untuk beliau membahagikan masanya dengan kerjaya, …

Magical Ramadhan Nights Pullman Putrajaya Lakeside Pilihan Buffet Sempena Ramadhan 2018

Image
Ramadhan hampir tiba! Awal Ramadhan ialah 17 Mei 2018, jadi korang dah pilih tempat dah kat mana nak bawa famili atau kawan-kawan makan buffet di hotel? Rekomen Lala untuk korang ialah pilihlah Pullman Putrajaya Lakeside kerana di sini temanya pelik maksud saya berbeza dengan hotel-hotel lain sebab tema pada kali ini ialah "Magical Ramadan Nights" yang bermula pada 15 Mei sehingga 16 Jun 2018 masa 6.30pm - 9.30pm. Okay taknak cakap banyak sebab masa Pre-Ramadhan Buffet Lala cukup enjoy melantak makan bersama rakan-rakan.



Best ke Lala? Disebabkan tempat dia luas, banyak kerusi meja tak perlu risau. Bila besar mcam ni, suasana dia sangat meriah. Nak makan pun selesa. Sambil makan sambil boleh tengok persembahan. Eh enjoy jelah sampai pukul 9.30 malam.



Hidangan Menu Yang Pelbagai Banyak sangat makanan dia sampai tak semua yang Lala dapat rasa. Tapi yang paling utama adalah kambing bakar hehe buffet ramadhan tak lengkap kalau tak ada kambing ok. 




Punca dan Penyebab Jerawat Tumbuh

Image
Geram betul bila jerawat asyik naik dekat tempat yang sama, on my upper lips! Dah la area atas bibir sangat sensitif kalau nak picit pun sakit macam nyawa nak melayang. Jadi aku pun google la apa masalah jerawat asyik tumbuh dekat area yang sama. Maksudnya dalaman badan kita yang ada masalah sebab tu kita kena cari punca kenapa jerawat boleh membiak.

Oh inilah penyebabnya! Aku ada masalah hormon yang tidak stabil. Damnn macam mana nak buat entah. Dah satu hal aku nak kena cari cara dan menyeimbangkan hormon.

Ok nasib baik aku stage 1. Dulu aku stage 3 lepastu pergi jumpa specialist semakin berumur jerawat semakin menyusut. Tinggal bekas-bekas jerawat je. Tambahan, aku tak pakai produk-produk chemical ni sangat. Sekadar mencuci je lepastu sapu aloe vera. Dan minum air masak banyak-banyak! kalau boleh 5l, tapi tak larat la sampai 5 liter, so basically aku minum 3 - 4 liter air sahaja.

Voqq, Produk Penjagaan Kulit Guna Ekstrak Tomato

Image
Pemilik spa dan salon DS Pesona Beauty, Datin Nur Samsidar Mohd. Zain telah menghasilkan produk penjagaan kulit di bawah jenama Voqq yang mula dipasarkan sejak tahun 2016. Apa yang bagus, produk skincare ini dihasilkan berasaskan buah tomato. Mengikut feedback yang diterima, pengguna suka produk yang diasaskan daripada buah tomato kerana ia sangat berkesan kepada kulit mereka.


1. Pembersih Muka
2. Toner
3. Krim Anti Penuaan

KelebihanDiesktrak dari tomato yang kaya dengan sumber lycopene, yang membantu kondisi kulit untuk kekal muda dan anjalMembantu melambatkan proses penuaan dan kedutan pada wajahMembantu mencerah dan menyerikan kulit kusamDapat menyejukkan kulit dan menyerap lebihan minyak pada wajahDiadun bersama oat untuk membantu menormalkan pH kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulitVoqq juga membantu membebaskan kulit anda dari 10 bahan bahan tambahan yang boleh menyebabkan kekeringan dan kekejangan kulit

Personal review Saya dah pakai selama 2 mi…

I'm doing scaling at Dentessence Dental Clinic

Image
Yesterday, I did my first time scaling dekat Dentessence Dental Clinic di Kota Damansara. My friend pernah cakap buat scaling ni sakit and rasa ngilu but when it comes to me, I did not feel any pain at all eventhough it is my first time. Tak sakit, rasa best lah jugak sebab dia bersihkan celahan gigi tambah-tambah lagi I'm wearing a composite veneer maintenance agak rapi. I have to keep it clean otherwise senang melekat stain di celahan composite veneer. Composite veneer tu you guys google lah sendiri ahha cause I don't want to talk about it on this entry. It took me 20 minutes for scaling, cepat sebab my tooth tak teruk sangat untuk dibersihkan pun.


Normal price scaling: RM150

Location: Dentessence Dental ClinicNo 43-2, Jalan PJU 5/11 Dataran Sunway Kota Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor