H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.
CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com



H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com

Pemilik spa dan salon DS Pesona Beauty, Datin Nur Samsidar Mohd. Zain telah menghasilkan produk penjagaan kulit di bawah jenama Voqq yang mula dipasarkan sejak tahun 2016. Apa yang bagus, produk skincare ini dihasilkan berasaskan buah tomato. Mengikut feedback yang diterima, pengguna suka produk yang diasaskan daripada buah tomato kerana ia sangat berkesan kepada kulit mereka.

Kegunaan harian. Terdapat 3 produk: Pembersih muka, Toner dan Krim Anti Penuaan. 


1. Pembersih Muka

Diadun bersama oat bagi membantu meneutralkan tahap keasidan kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak selesa pada kulit. Juga ada ekstrak buah tomato yang merupakan pelembap alami dan mempunyai kesa antioksidan dapat menenangkan kulit sensitif dan kering selain membantu menjaga kelembapan kulit. Harga : RM70

2. Toner

Toner turut dihasilkan menggunakan ekstrak buah tomato untuk membantu mengembalikan warna kulit  yang lebih cerah. Harga : RM80

3. Krim Anti Penuaan

Dihasilkan menggunakan teknologi vakum untuk menyedut udara yang boleh bercampur masuk ke dalam krim semasa proses pembuatan bagi menghasilkan tekstur seperti natto. Krim ini juga merupakan formula buatan tangan yang bebas daripada surfaktan dan silikon., membolehkan ia menyerap dengan lebih baik ke dalam kulit. Harga: RM75


Kelebihan

  • Diesktrak dari tomato yang kaya dengan sumber lycopene, yang membantu kondisi kulit untuk kekal muda dan anjal
  • Membantu melambatkan proses penuaan dan kedutan pada wajah
  • Membantu mencerah dan menyerikan kulit kusam
  • Dapat menyejukkan kulit dan menyerap lebihan minyak pada wajah
  • Diadun bersama oat untuk membantu menormalkan pH kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulit
  • Voqq juga membantu membebaskan kulit anda dari 10 bahan bahan tambahan yang boleh menyebabkan kekeringan dan kekejangan kulit


Personal review

Saya dah pakai selama 2 minggu produk Voqq ni. Tekstur cleanser dia bukan sejenis foam tetapi gel so tekstur gel sebenarnya lebih baik dari foam tau. Rasa sejuk dan fresh bila pakai dekat muka. Honestly, kulit saya jenis kombinasi jadi saya tak pakai skincare product sembarangan tetapi bila guna Voqq, tekstur dia lain sikit dengan produk lain sebab dia cepat sangat meresap pada wajah, kulit jadi lembut dan tidak berminyak. Memang best so this is the only product that I currently used now. I am not hesitated to repeat order again. Recommendation: ★★★★★

Cara Pembelian

Boleh lawati ke website: www.voqqskincare.com.my atau boleh whatsapp sahaja: 019 612 8164
Facebook / Instagram : voqqskincarehq
Yesterday, I did my first time scaling dekat Dentessence Dental Clinic di Kota Damansara. My friend pernah cakap buat scaling ni sakit and rasa ngilu but when it comes to me, I did not feel any pain at all eventhough it is my first time. Tak sakit, rasa best lah jugak sebab dia bersihkan celahan gigi tambah-tambah lagi I'm wearing a composite veneer maintenance agak rapi. I have to keep it clean otherwise senang melekat stain di celahan composite veneer. Composite veneer tu you guys google lah sendiri ahha cause I don't want to talk about it on this entry. It took me 20 minutes for scaling, cepat sebab my tooth tak teruk sangat untuk dibersihkan pun.


Normal price scaling: RM150

Location: Dentessence Dental ClinicNo 43-2, Jalan PJU 5/11 Dataran Sunway Kota Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor