Posts

Showing posts from February, 2018

Voqq, Produk Penjagaan Kulit Guna Ekstrak Tomato

Image
Pemilik spa dan salon DS Pesona Beauty, Datin Nur Samsidar Mohd. Zain telah menghasilkan produk penjagaan kulit di bawah jenama Voqq yang mula dipasarkan sejak tahun 2016. Apa yang bagus, produk skincare ini dihasilkan berasaskan buah tomato. Mengikut feedback yang diterima, pengguna suka produk yang diasaskan daripada buah tomato kerana ia sangat berkesan kepada kulit mereka.


1. Pembersih Muka
2. Toner
3. Krim Anti Penuaan

KelebihanDiesktrak dari tomato yang kaya dengan sumber lycopene, yang membantu kondisi kulit untuk kekal muda dan anjalMembantu melambatkan proses penuaan dan kedutan pada wajahMembantu mencerah dan menyerikan kulit kusamDapat menyejukkan kulit dan menyerap lebihan minyak pada wajahDiadun bersama oat untuk membantu menormalkan pH kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulitVoqq juga membantu membebaskan kulit anda dari 10 bahan bahan tambahan yang boleh menyebabkan kekeringan dan kekejangan kulit

Personal review Saya dah pakai selama 2 mi…

I'm doing scaling at Dentessence Dental Clinic

Image
Yesterday, I did my first time scaling dekat Dentessence Dental Clinic di Kota Damansara. My friend pernah cakap buat scaling ni sakit and rasa ngilu but when it comes to me, I did not feel any pain at all eventhough it is my first time. Tak sakit, rasa best lah jugak sebab dia bersihkan celahan gigi tambah-tambah lagi I'm wearing a composite veneer maintenance agak rapi. I have to keep it clean otherwise senang melekat stain di celahan composite veneer. Composite veneer tu you guys google lah sendiri ahha cause I don't want to talk about it on this entry. It took me 20 minutes for scaling, cepat sebab my tooth tak teruk sangat untuk dibersihkan pun.


Normal price scaling: RM150

Location: Dentessence Dental ClinicNo 43-2, Jalan PJU 5/11 Dataran Sunway Kota Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor