H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com



H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro 502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Voqq, Produk Penjagaan Kulit Guna Ekstrak Tomato

by - February 26, 2018
Pemilik spa dan salon DS Pesona Beauty, Datin Nur Samsidar Mohd. Zain telah menghasilkan produk penjagaan kulit di bawah jenama Voqq yang mula dipasarkan sejak tahun 2016. Apa yang bagus, produk skincare ini dihasilkan berasaskan buah tomato. Mengikut feedback yang diterima, pengguna suka produk yang diasaskan daripada buah tomato kerana ia sangat berkesan kepada kulit mereka.

Kegunaan harian. Terdapat 3 produk: Pembersih muka, Toner dan Krim Anti Penuaan. 


1. Pembersih Muka

Diadun bersama oat bagi membantu meneutralkan tahap keasidan kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak selesa pada kulit. Juga ada ekstrak buah tomato yang merupakan pelembap alami dan mempunyai kesa antioksidan dapat menenangkan kulit sensitif dan kering selain membantu menjaga kelembapan kulit. Harga : RM70

2. Toner

Toner turut dihasilkan menggunakan ekstrak buah tomato untuk membantu mengembalikan warna kulit  yang lebih cerah. Harga : RM80

3. Krim Anti Penuaan

Dihasilkan menggunakan teknologi vakum untuk menyedut udara yang boleh bercampur masuk ke dalam krim semasa proses pembuatan bagi menghasilkan tekstur seperti natto. Krim ini juga merupakan formula buatan tangan yang bebas daripada surfaktan dan silikon., membolehkan ia menyerap dengan lebih baik ke dalam kulit. Harga: RM75


Kelebihan

  • Diesktrak dari tomato yang kaya dengan sumber lycopene, yang membantu kondisi kulit untuk kekal muda dan anjal
  • Membantu melambatkan proses penuaan dan kedutan pada wajah
  • Membantu mencerah dan menyerikan kulit kusam
  • Dapat menyejukkan kulit dan menyerap lebihan minyak pada wajah
  • Diadun bersama oat untuk membantu menormalkan pH kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulit
  • Voqq juga membantu membebaskan kulit anda dari 10 bahan bahan tambahan yang boleh menyebabkan kekeringan dan kekejangan kulit


Personal review

Saya dah pakai selama 2 minggu produk Voqq ni. Tekstur cleanser dia bukan sejenis foam tetapi gel so tekstur gel sebenarnya lebih baik dari foam tau. Rasa sejuk dan fresh bila pakai dekat muka. Honestly, kulit saya jenis kombinasi jadi saya tak pakai skincare product sembarangan tetapi bila guna Voqq, tekstur dia lain sikit dengan produk lain sebab dia cepat sangat meresap pada wajah, kulit jadi lembut dan tidak berminyak. Memang best so this is the only product that I currently used now. I am not hesitated to repeat order again. Recommendation: ★★★★★

Cara Pembelian

Boleh lawati ke website: www.voqqskincare.com.my atau boleh whatsapp sahaja: 019 612 8164
Facebook / Instagram : voqqskincarehq

About The Author

Malaysia Blogger. Assistant Producer at Bernama News Channel. Bachelor's Degree holder in Communication, Universiti Putra Malaysia.

You May Also Like

3 comments

  1. Hi, nak dapat kan produk Voqq SkinCare ni. ? Boleh contact Aiman ya.
    www.instagram.com/voqqskincare_aiman
    http://www.wasap.my/60146361070

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing :D

    https://jajastollymolly.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Rasa macam pernah dengar about this product tapi lupa daripada siapa. Maybe my aunt will love this. thank you for sharing :)

    ReplyDelete