H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com



H E L L O !

My name is Lala. Lala Rahim. Born on August 29th, 1994. It has been 9 years in blogging based in Malaysia. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel on astro 502. Follow me:-

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Magical Ramadhan Nights Pullman Putrajaya Lakeside Pilihan Buffet Sempena Ramadhan 2018

by - April 21, 2018

Ramadhan hampir tiba! Awal Ramadhan ialah 17 Mei 2018, jadi korang dah pilih tempat dah kat mana nak bawa famili atau kawan-kawan makan buffet di hotel? Rekomen Lala untuk korang ialah pilihlah Pullman Putrajaya Lakeside kerana di sini temanya pelik maksud saya berbeza dengan hotel-hotel lain sebab tema pada kali ini ialah "Magical Ramadan Nights" yang bermula pada 15 Mei sehingga 16 Jun 2018 masa 6.30pm - 9.30pm. Okay taknak cakap banyak sebab masa Pre-Ramadhan Buffet Lala cukup enjoy melantak makan bersama rakan-rakan.

Beginilah suasananya, dah nak malam. Jangan lupa sebelum masuk waktu berbuka korang prepare la ambil makanan siap-siap hahahha. Datang awal!

Sambil manjamu selera, korang akan didendangkan dengan beberapa lagu


Best ke Lala?

Disebabkan tempat dia luas, banyak kerusi meja tak perlu risau. Bila besar mcam ni, suasana dia sangat meriah. Nak makan pun selesa. Sambil makan sambil boleh tengok persembahan. Eh enjoy jelah sampai pukul 9.30 malam.

Persembahan orang hembus api aka naga.

Sebuah tarian persembahan. Jangan lupa dekat sini ada photobooth lepas makan pergilah bergambar satu famili

Lala suka dengan konsep diorang (staff kot) pekenakan pakaian cosplay macamni, anak-anak korang sukalah ni nak bergambar

Hidangan Menu Yang Pelbagai

Banyak sangat makanan dia sampai tak semua yang Lala dapat rasa. Tapi yang paling utama adalah kambing bakar hehe buffet ramadhan tak lengkap kalau tak ada kambing ok. 

Dekat centre tempat ni, ada kambing bakar dengan ikan besar ni ha aku tak tahu ikan apa tapi sedap.

House of Candy! Member Lala suka betul masuk kawasan ni. Ini adalah kawasan terlarang untuk anak-anak korang sebab penuh dengan kemanisan. 

Tak lepas peluang untuk ambil gambar di sini sebab kaler dia cantik.

Beratur untuk ambil makan hahaha

Dessert. Please have one!
Kredit Gambar: Facebook Pullman PJ

Harga Buffet

Dewasa : RM188
Kanak-kanak : RM110


For Reservations :

Tel : 603 8890 0000
Email : magicalramadhan@pullmanputrajaya.com
Whatsapp : 6016 8900 142
Website : www.pullmanputrajaya.com/special-offers


About The Author

Malaysia Blogger. Assistant Producer at Bernama News Channel. Bachelor's Degree holder in Communication, Universiti Putra Malaysia.

You May Also Like

0 comments