Posts

Kebaya Pario Ekslusif dari ByHisDaisy

Image
Hi you all, raya dah nak dekat, nak dapatkan kebaya pario yang cantik dan berkualiti tinggi tak? Saya pun dah ada satu jenis kebaya dari ByHisDaisy. By His Daisy merupakan Kebaya Pario Specialist yang menyediakan kebaya sulam yang moden dan ekslusif dengan harga mampu milik. Kebaya yang saya pakai ini adalah Kebaya Sulam BHD Seera. Size S.
 Let's makes Kebaya great again!
Unboxing Video
Kebaya Sulam dan Kutu Bayu ByHisDaisy ada dua jenis kebaya, iaitu Kebaya dan Kutu Baru. Variasi warna yang ditawarkan pula terdiri daripada warna terang sehingga pastel. Selain kebaya, Byhisdaisy turut menawarkan kain pario pelbagai corak dan warna untuk dipadankan bersama kebaya. Wanita yang bersaiz kecil hinggalah yang berbadan besar juga tidak perlu bimbang kerana variasi saiz yang ditawarkan adalah dari XS sehingga XXL.

Walaupun tampil dengan kain kapas premium dan sulaman tebuk, kebaya Byhisdaisy berharga antara RM99 sehingga RM119 sahaja, manakala pario songket pula berharga RM95. Namun begitu…

Tun Dr Mahathir tercatat antara 100 individu paling berpengaruh di dunia 2019

Image
Majalah berita antarabangsa, TIME menyenaraikan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai salah seorang daripada 100 individu paling berpengaruh di dunia pada tahun 2019.

Untuk pengetahuan, Penulis Time Magazine tersebut merupakan individu yang bertanggungjawab mendedahkan skandal 1MDB. Mengimbas kemenangan Mahathir dalam PRU-14 setelah membuat kemunculan semula untuk berhadapan dengan bekas perdana menteri Najib Razak yang dituduh dengan penyelewengan bernilai berjuta ringgit daripada 1MDB.

Senarai Time 100 merupakan senarai tahunan yang dibuat berdasarkan undian pembaca Time Magazine beberapa sebelum senarai itu dikeluarkan.

Sumber: http://time.com/collection/100-most-influential-people-2019/5567765/mahathir-mohamad

Best Hair Routine by using LAB11's Full-Lift Shampoo and Soft Mask

Image
Thick, shiny and bouncy hair always be my desire. Today's review I want to try a new series of hair solution named "Full-Lift Shampoo and Soft Mask". This hair solution aimed to deliver desired hair texture with more than 10 benefits listed as fullness, anti-frizz, oil control, hair regrowth, heat protection, strengthening and more in both saloon and daily use. Also, Full-Lift Shampoo and Soft Mask is the first product launched under LAB11 that featured no artificial colouring, 100% extracts and pure essential oils, fragrance free as well as chemical free ingredients.
Actually, I don't really change the brand of my shampoo but this time, I am pretty excited to try because the product is free from unwanted chemical ingredients.  Step 1 : Brushing I brush through my hair before showering.This will minimize tangles and prevent breakage (which can lead to split ends) that can occur when I brush my hair post-shower. 
Step 2 : Shampoo Applying Full-Lift shampoo by LAB11 t…

Producing Nine11 Program

Image
For your information, I am currently handling a morning talk-show at Bernama News Channel which called, Nine11. I was just an assistant producer but on August 2018, coincidently my status upgraded to Producer. Well that status only for Nine11 program. I still need to improve my skills in media broadcasting.




Well thank you for stay tuned on my blog. Don't forget to watch Nine11 every Monday to Friday from 9 AM to 11 AM only on Bernama News Channel.

Wake me up when september ends

Image
Hey guys, I've been slight busy this month because I gotta prepare for another program called "Famous to Famous" brought by Bernama News Channel. I guess I'm enjoying this work eventhought it is quite tough for me anyway I do things I think I cannot do.


La Justicia

The situation that someone encounter now is unfair at all. And what makes it more terrible, is when no one could voice it out. Loud. This world is finally sick.

3 Minggu Pakai Voqq, Lihat Gambar Terkini Saya

Image
Hi! Entri sebelum ini, saya ada cover tentang pelancaran produk kecantikan, Voqq di entri ini : Voqq, Produk Penjagaan Kulit Guna Ekstrak Tomato Saya juga mengambil peluang untuk menggunakan produk ini selama 3 minggu, dan lihatlah hasil kulit saya.


First of all, kulit saya ada bekas jerawat dan juga banyak blackheads and whiteheads. Bercampur. Apa yang saya buat ialah, memakai produk Voqq seperti biasa 4 kali saya cuci muka setiap 4 - 5 jam saya akan bersihkan wajah. Lepastu saya selalu buang blackheads saya menggunakan blackheads removal tool. Saya tidak memakai foundation atau apa-apa sahaja mekap untuk kulit wajah, saya hanya mekap mata, kening on point dan bibir sahaja.



Saya dah cuba. Jadi korang pun try lah, kalau takut untuk mencuba produk disebabkan risau dengan bahan-bahan kimia yang terdapat dalam produk, try Voqq sebab ianya menggunakan bahan ekstrak semulajadi. Review ini adalah berdasarkan penggunaan ke atas diri sendiri. 

Guardian Keluarkan Produk Penjagaan Harian Untuk Kulit Sensitif : Derma 365

Image
Guardian baru sahaja melancarkan Gentle Cleanser dan Gentle Lotion yang sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit kering dan sensitif.
Terbukti secara klinikal dan dermatologi yang dirumus khas untuk menawarkan penyelesaian kulit sensitif. Derma365 Gentle Cleanser dan Gentle Lotion adalah pH-seimbang dan hypoalergenik, untuk melegakan kulit dan melindungi kulit dari persekitaran luaran yang sukar. 
Untuk hasil yang terbaik, pengguna dinasihatkan mandi menggunakan air suam dengan derma365 Gentle Cleanser, diikuti dengan penggunaan derma365 Gentle Lotion untuk melembapkan kulit.

Majlis Penyampaian Anugerah Tahunan Travel Photography Society 2018

Image
Malaysia bakal menjadi tuan rumah untuk Majlis Penyampaian Anugerah Tahunan TPS 2018 bagi jurugambar perjalanan dunia yang terbaik buat kali ke-4.


Majlis Penyampaian ini dianjurkan oleh pengasas Travel Photography Society, Ahsan Qureshi, yang diketuai oleh Datin Rubab Fatima, selaku ketua pegawai eksekutif Travel Photographer Sdn Bhd.

Antara gambar-gambar Travel Photography
Jangan lupa untuk datang ke Pameran ini bertempat di Publika sehingga hari Ahad ini!
Untuk maklumat lanjut mengenai majlis ini, anda boleh melayari :
laman sesawang ​: ​www.travelphotographersociety.com
facebook ​​: ​https://www.facebook.com/travelphotographersociety/
Instagram ​​:​Datin Rubab Fatima.


Travel Photography (Fotografi Perjalanan) merupakan gambaran perjalanan seseorang yang dapat menangkap momen yang membentuk perasaan masa dan tempat, menggambarkan tanah, rakyat, atau budaya dalam keadaan semula jadi yang tidak mempunyai batasan geografi.

Cecah Usia 40an, Lelaki Ini Menjaga Kulit Wajah Dengan Hanya Menggunakan Produk Anti-Penuaan

Image
LELAKI dan kecantikan adalah perkara yang kedengaran kurang maskulin. Bukan apa, kebanyakan lelaki kurang memberi penekanan terhadap perihal penjagaan peribadi terutama apabila melibatkan penggunaan pencuci muka, krim wajah, losen, serum, toner dan sebagainya. Menyedari hakikat ini, Dato' Megat Sallehudin bin Megat Ibrahim berusia 38 tahun, memulakan langkah penjagaan wajah.

Saya mengambil peluang untuk bertanya, mengapa Dato' Megat Sallehudin mahu menjaga kulit wajah? Rupanya seiring bergaya, beliau mahu tampil lebih yakin ketika berinteraksi dengan orang ramai. Kerjaya seorang usahawan muda berjaya seperti beliau kekang dengan masa namun beliau tidak lupa untuk menjaga kulit wajah, lihatlah gambar-gambar beliau yang sangat segak dan bergaya walaupun beliau adalah seorang bapa yang mempunyai 4 orang anak. Terkejut kan? Seorang ahli perniagaan yang mempunyai ramai pekerja dibawahnya, seorang bapa dan seorang suami bukan mudah untuk beliau membahagikan masanya dengan kerjaya, …