H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.
CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com



H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com

Baru beberapa minggu masuk bekerja di BERNAMA, sebelum ni pembaca mesti tahu yang saya pelatih praktikal di BERNAMA sejak bulan September 2016 tahun lepas, so pada April 2017, saya start bekerja di sana alhamdulillah dengan rezeki yang Tuhan berikan. Kira dah 7 bulan di BERNAMA, saya berkesempatan untuk turut hadir ke Majlis Sambutan Ulang Tahun Ke-50 BERNAMA. Tahniah saya ucapkan kepada syarikat ini.

Majlis makan malam telah diadakan pada 22 Mei 2017 di Dewan Perdana Felda. Waktu ni saya dan rakan-rakan setugas memang enjoy habis sampai lewat malam.

Bergambar bersama dengan rakan-rakan saya di jabatan audio visual aka tv station Bernama News Channel
Biasa kita dengar, "Sumber dari BERNAMA" yang terdapat dalam keratan artikel di mana-mana media cetak dan elektronik kan, hampir kesemua berita yang didapati adalah sumber dari BERNAMA. Sumbangan BERNAMA kepada organisasi media lain, termasuk akhbar, stesen radio dan televisyen serta portal berita juga begitu konsisten dalam memainkan peranannya sebagai penyedia kandungan yang profesional.

Bernama ditubuhkan di bawah Akta Parlimen pada 6 April 1967 dan dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogos 1967 bersempena ulang tahun ke-10 kemerdekaan negara. Mula beroperasi pada 20 Mei 1968, BERNAMA menjadi sebuah agensi berita yang unggul dalam negara dan juga antarabangsa selama 50 tahun.
Done a facial treatment at Beaute Library at MYTOWN Cheras and it is incredibly amazing. I feel very satisfied with the finishing look. As you can see on my picture above, I did not use any foundation nor any powder after I finished the facial treatment, it makes my skin good all day.

SATISFACTION: 5/5 ★★★★★ 


As you can see on the picture above, how shining my skin was after the facial treatment and I am very satisfied with the service given.

Besides, I also love how their staff members treat me as I first step into the Beaute Library. The beautician will do the skin test first on my face and also consultation (it's free) before the treatment proceed. For your information, I'm having a combination type of skin which is blended with oily and dry. I also having a big pores on my skin.

Information

Website : http://www.beautelibrary.com/


Sempena bulan ramadhan, Restoran Paya Serai di Hotel Hilton mengadakan bufet untuk dinikmati oleh umat Islam berbuka puasa. Selama 30 hari kita berpuasa, haruslah kena ada satu hari makan bufet bersama keluarga atau rakan-rakan, saya cadangkan kat korang untuk makan bufet di Paya Serai dekat Hilton ni, sebab apa, Paya Serai menawarkan masakan tradisional dengan konsep yang moden okay, sesuai untuk tekak orang melayu.

Dari makanan kampung sehinggalah makanan barat, semua ada, fresh seafood pun ada.
Saya bagi 3.5/5 bintang untuk restoran ini dan berpuas hati dengan makanan yang disediakan. Pelbagai makanan ada termasuklah dim sum walaupun konsep dia hanya satu, "Masakan Ibu" namun ia mengandungi lebih 300 menu termasuk lauk gulai kawah, rendang tok, ikan bakar Melaka, kambing panggang, ayam percik, lemang, putu piring, apam balik dan macam-macam lagi. Korang boleh makan dari berbuka sambung sampai malam!

Jatuh cinta dengan restoran ni sebab tempat dia cantik dan selesa. Siap ada muzik dimainkan secara langsung oleh  local traditional music group Bale Bale Entertainment

Berebut kambing golek. Saya tak dapat sebab kena beratur panjang. Dah la lapar teruk malas la nak beratur

Durian pun ada

Korang nak tahu tak, korang juga boleh dapatkan durian dekat sini. Makan durian dalam hotel kelas kauu. Saya tak makan durian, saya tengok je rakan-rakan blogger makan. Maaf terlupa nak ambil gambar durian tapi saya tak tipu, memang ada durian.

Masa pre-ramadhan bufet diadakan untuk media, saya pergi bersama-sama dengan kawan saya, Pamy klik Twitter dia Fahmyvevo selepas kami pulang dari kerja, dari office dekat Jalan Tun Razak, kami terus bergerak ke Hotel Hilton, well tersangkut dalam kesesakan lalu lintas sebab terambil jalan menuju ke Pusat Bandaraya. Dekat je sebenarnya dari office saya.

Terdapat 13 chef yang menyajikan lebih 300 menu di restoran ini. Hai Chef, tengah buat mee tarik, pergh terbaik!

Kemudahan Parkir dan Surau

Masa datang dekat sini, saya dengan Pamy parking kereta dekat luar. Sebenarnya kemudahan parking pun ada disediakan di Hotel ini cuma saya tak pasti kena bayar atau tidak. Kebetulan ada parking kosong di luar hotel, jadi saya tak teragak untuk terus parking di luar dan jalan sikit ke hotel. Kemudahan surau juga disediakan di Tingkat 1, agak luas surau dan amat selesa yang telah disediakan bagi memudahkan orang-orang muslim menunaikan solat selepas menjamu selera. Cumanya surau dia agak complicated nak pergi, tapi takpe ikut je direction.

Harga yang Berpatutan

Promosi Bufet Ramadhan dibuka pada 7pm hinggan 10pm dengan harga RM149 untuk dewasa dan RM79 untuk kanak-kanak, harga ini untuk promosi 3 hari sahaja dari 27 Mei hinggan 29 Mei 2017 dan juga 3 hari terakhir 22 Jun hingga 24 Jun 2017 sepanjang bulan ramadhan. Untuk hari seterusnya iaitu pada tarikh 30 Mei hingga 21 Jun 2017, harga akan naik ke RM169 untuk dewasa dan RM89 untuk kanak-kanak bawah umur 12 tahun. Harga termasuk 10% cas servis dan 6% gst.
Jangan lupa untuk booking terlebih dahulu, boleh hubungi 03-79559122 ext 4260 / 4261 / 4267.