H e l l o!

I'm Lala Rahim. It's been 9 years in blogging. I currently work as Assistant Producer and Reporter at Bernama News Channel on astro 502.

View my complete profile


For advertising, event coverage, product review kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


H e l l o!

I'm Lala Rahim. It's been 9 years in blogging. I currently work as Assistant Producer and Reporter at Bernama News Channel on astro 502.

View my complete profile

For advertising, event coverage, product review kindly reach me at lalarahim@hotmail.com

Punca dan Penyebab Jerawat Tumbuh

by - April 04, 2018
Geram betul bila jerawat asyik naik dekat tempat yang sama, on my upper lips! Dah la area atas bibir sangat sensitif kalau nak picit pun sakit macam nyawa nak melayang. Jadi aku pun google la apa masalah jerawat asyik tumbuh dekat area yang sama. Maksudnya dalaman badan kita yang ada masalah sebab tu kita kena cari punca kenapa jerawat boleh membiak.

Punca dan penyebab jerawat tumbuh di wajah

Oh inilah penyebabnya! Aku ada masalah hormon yang tidak stabil. Damnn macam mana nak buat entah. Dah satu hal aku nak kena cari cara dan menyeimbangkan hormon.

Korang punya jerawat stage yang mana satu?

Ok nasib baik aku stage 1. Dulu aku stage 3 lepastu pergi jumpa specialist semakin berumur jerawat semakin menyusut. Tinggal bekas-bekas jerawat je. Tambahan, aku tak pakai produk-produk chemical ni sangat. Sekadar mencuci je lepastu sapu aloe vera. Dan minum air masak banyak-banyak! kalau boleh 5l, tapi tak larat la sampai 5 liter, so basically aku minum 3 - 4 liter air sahaja.

About The Author

Malaysia Blogger. Assistant Producer at Bernama News Channel. Bachelor's Degree holder in Communication, Universiti Putra Malaysia.

You May Also Like

4 comments

  1. then kena jaga makan.. n cuba amalkan detox water ;)

    ReplyDelete
  2. Pemakanan kena jaga, tak boleh stress stress sangat 👌 👌

    ReplyDelete