H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.
CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com



H E L L O !
Adilla Abdul or better known as Lala, 25 years old. I have been active in blogging since April 2009 so it is about 9 years being a content writer. I am a lifestyle blogger based in Malaysia which this blog consist of beauty, fashion, health and fitness, eateries and restaurants, travel and places, product reviews and also education using both Bahasa Melayu and English.

CLICK TO VIEW MY FULL PROFILE

For blogger paid review and event coverage kindly reach me at nuruladillarahim@gmail.com

Cuci Muka Dengan Pembersih Wajah Sudah Memadai

by - Monday, July 08, 2019
Percaya atau tidak, hanya dengan menggunakan pembersih wajah sahaja boleh buat muka jadi flawless. Pernah dengar tak ada orang cakap kulit dia bersih dan dia cakap tak pakai apa-apa pun? Rasa macam unbelievable kan, kita ni beli produk macam-macam untuk merawat kulit wajah. Cuma nak bagitahu awal-awal kecuali kulit jenis pori-pori besar atau wajah yang berparut memang tak boleh buat apa lah kan, tu memang kena dapatkan rawatan yang lebih profesional. Posting ini sesuai untuk kulit wajah normal, berjerawat pasir dan berminyak. Hanya dengan mencuci wajah dengan apa sahaja pembersih wajah yang boleh didapati di mana-mana drugstore pun sudah memadai. Cuci muka dengan teknik 60-second rule bangun pagi, tengah hari, petang, malam dan sebelum tidur. I have done it and it works on my face. Tapi cleanser yang saya pakai tu memang jenis yang berkualiti la. Cari cleanser yang bersesuaian dengan kulit muka dan cuci bersih-bersih dengan teknik 60-second rule tu.


I cannot say that toner, moisturizer, serum and etc are not required tapi terpulang pada korang kalau nak tambah produk tu semua tiada masalah pun. Plus, sunscreen sangat penting untuk wajah. Setiap hari kena sapu sunscreen/sunblock spf50++ above tau, kalau spf kurang daripada itu tak cukup untuk mengelakkan cahaya UV untuk cuaca di Malaysia.

Cuba you all try teknik yang saya sebutkan selama seminggu, make sure cleanser yang you all beli tu baguslah dan sesuai untuk kulit, cuci dengan 60secondrule, pakai sunscreen selepasnya, kemudian kerapkan cuci wajah. Hati-hati jangan sampai kulit wajah kering sangat, make sure minum air secukupnya dan apply la serum kalau terlalu kering. Selamat mencuba.

About The Author

You May Also Like

1 comments

  1. Can't agree more, cleanser tu paling penting! Sebab dia buang dirts apa semua dekat muka, others are just extras. Especially kalau normal skin. Dulu zaman sekolah pun cuci muka je xD

    ReplyDelete